עוד לא עברנו את פסח, והופ, הנה אנחנו בשיא ההכנות ליום העצמאות.
יום העצמאות פותח את עונת “הנפנופים” הישראלית.
יום העצמאות וכמוהו ל”ג בעומר הם חגים של “על האש”, מפגשים חברתיים סביב המנגל, וסביב האוכל..
על כל משטח דשא נראה משפחה שמנפנפת מעל מנגל, כשעל השולחן מונחים, כמו במסדר,
מגוון סלטים המתאימים לארוחת על “האש”.

אכילת בשר “על האש” היא האכילה הכי לא בריאה ומזיקה שיש.
זאת בעיקר בשל המגע הישיר של האש בבשר, והעשן שעובר דרך המזון ומשאיר אחריו שאריות של פיח בתוכו.
לאכול בשר עם פיח, או לאכול בשר שרוף , זה הדבר הגרוע ביותר שאתם יכולים לאכול.

כמו שפיח מזיק לריאות אצל מעשנים, כך פיח ועשן גורם לנזק לכל מי שאוכל בשר על האש.

הבעיה העיקרית עם אכילה של “על האש” היא הצלייה של הבשר.
הבשר נצלה בטמפרטורות גבוהות ולמשך כמה דקות, ממש עד לכדי חריכה,
דבר היוצר חומרים העלולים לגרום לתהליכים סרטניים בגוף.
מחקרים שפורסמו לאחרונה, מצאו קשר ישיר בין אכילת בשר על האש לבין התפרצות של סוגי סרטן שונים כגון:
סרטן המעי הגס, סרטן הערמונית וסרטן השד.
עוד נמצא, כי אכילת בשר “על האש” לעיתים קרובות,
מעלה את הסיכון למחלות לב ולהזדקנות מוקדמת של הגוף.
בנוסף, בשר מכיל כמויות גבוהות של מלח, וכשמוסיפים תיבול,
כמות המלח שנכנסת לגוף גדלה ועלולה אף היא לגרום לנזקים.

אז איך בכל זאת אפשר ליהנות מארוחת “על האש” מבלי להזיק לבריאות?
הנה כמה טיפים שווים זהב:
להחליף את המנגל על גחלים בגריל חשמלי או גריל גז
או אפילו אם אתם מארחים בבית, השתמשו בתנור האפייה הביתי.
מנגל חשמלי ומנגל גז, מייצרים פחות עשן ומעניקים לבשר תוצאת בישול זהה, מבלי לגרום לו נזק.

השתמשו בבשר טרי וכמה שפחות בבשרים מוכנים,
המכילים חומרים המגבירים את הסיכון למחלות סרטן למיניהן.

הימנעו מאכילת חלקים שרופים וחרוכים. הם גורמים נזק לגוף.

השקיעו בהכנת המרינדה:
השריית הבשר במרינדה ושימוש בתבלינים נוגדי חמצון כמו:
שום, בצל, כורכום וג’ינג’ר, מפחיתים היווצרות של חומרים מסרטנים,
ולא פחות חשוב, מוסיפים טעם.

בישול מקדים:
אפשר להפחית את הנזקים של צלייה על האש על-ידי בישול מקדים של הבשר
במחבת או בתנור והנחתו על הגריל רק לקראת סוף הבישול.

נפנוף והפיכת הבשר לעיתים קרובות:
תנועת הנפנוף והפיכת הבשר מצד לצד, מונעת את עליית הטמפרטורה בבשר ומפחיתה את הנזקים.

שימוש בנייר אלומיניום / מחבת:
העדיפו להשתמש בנייר אפייה ומעליו נייר כסף או במחבת מהבית, עליהם תניחו את הבשר לצלייה,
וזאת על-מנתת למנוע מגע ישיר של הבשר עם האש.

ירקות:
חשוב לצלות עם הבשר ירקות. השתמשו בעיקר בירקות כתומים כמו גזר ובטטה,
המכילים נוגדי חמצון שאינם מפתחים חומרים מסרטנים בזמן הצלייה כמו הבשר.
פשוט הניחו כמה גזרים לצד הבשר. הגזר יספוג אליו את נוגדי החמצון ויעזור למזער נזקים.
העדיפו בשר דל שומן כמו הודו או חזה עוף.
המומלץ ביותר – דגים, הם זקוקים לצלייה קצרה יותר וקלים יותר לעיכול.

ומה עם המשקל? הנה כמה טיפים יקרים!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *