fbpx

איך לארגן ארוחת חג מהנה ומוצלחת?

ההכנות לראש השנה מבחינתי מתחילות כבר.
אני מתחילה לעשות רשימות של מה להכין, מנסה מתכונים, עושה רשימת קניות..
אני רוצה להגיע לארוחת החג רעננה וחייכנית בלי לחץ.
חשוב לי להיות מוכנה, חשוב לי שתהיה אווירה נעימה, חשוב לי שהאורחים יהנו.
לא  רוצה להגיע סחוטה ועייפה מבישולים.
תכנון = הצלחה.
תכנון ארוחת חג לא רק ישדרג את המנות שלנו ויחסוך לנו בהוצאות,
אלא גם יעזור לנו להגיע רגועים ונעימים, כך שכל מה שנותר לנו הוא
ליהנות מהמפגש המשפחתי עם הקרובים לנו, וזה בעצם כל הרעיון לא?

אז אם אתם מארחים השנה, הנה כמה טיפים טובים לדרך:

  • דבר ראשון קחו דף ועט והכינו רשימת משתתפים.
    בדקו מי מגיע, האם יש לקחת בחשבון כל מני שיקולים תזונתיים או בריאותיים כמו:
    רגישות לגלוטן, טבעונים, סכרתיים, כמה ילדים הולכים להיות, האם יש העדפות לטעמים..
    הרשימה הזו היא חשובה מאוד והיא בעצם הבסיס לתכנון התפריט.
    תכנון נכון של התפריט המתחשב באורחים ובהעדפות הבריאותיות והאישיות שלהם,
    ייתן תחושה חמימה ויתרום לאווירה נעימה יותר..
    אם יש לכם ילדים ברשימת האורחים-  חשוב לקחת אותם בחשבון ולהכין עבורם כמה מתכונים מתאימים.
    אנחנו לא הולכים לחנך אף אחד בארוחת החג, ארוחת חג אינה הזמן המתאים לשינוי הרגלי אכילה.
  • אם יש לכם אורחים מעדות שונות- חשוב גם לקחת את זה בחשבון בתכנון התפריט,
    ולשלב מאכלים מסורתיים שונים..
  • התחילו לאסוף מתכונים נבחרים וחפשו מתכונים לסלטים טריים ומבושלים,
    שתי אופציות למנה ראשונה, שתי אופציות למנה עיקרית, שתי תוספות ושני קינוחים.
  • השתדלו לגוון בטעמים ושלבו מנות מלוחות ומנות מתקתקות יותר.
  • הרשת מוצפת בתמונות של מתכונים מפתים.
    לכן אם החלטתם ללכת על מתכון שנראה לכם מוצלח- נסו אותו קודם.
    הכינו אותו לפני ארוחת החג על מנת שלא יהיו טעויות לא נעימות.

 

  • לאחר שגיבשתם תפריט פחות או יותר, הכינו רשימת קניות.
    רשימת קניות מסודרת ומוכנה מראש מוזילה עלויות,
    וחוסכת זמן של התלבטויות ופיתויים בדוכנים השונים.
  • את רוב הקניות מומלץ לערוך כבר עכשיו ולא ברגע האחרון.
    אנחנו רוצים להיות בטוחים שיש לנו את כל המצרכים הדרושים,
    ולמנוע התרוצצויות של הרגע האחרון. כשיש לנו את רוב המצרכים בבית,
    גם זמן ההכנה מתקצר, והיעילות גבוהה יותר.
    אני משאירה לרגע האחרון  רק את הקניות של כל הדברים הטריים: פירות, ירקות, לחמים, אגוזים, קינוחים..
  • אני ממליצה לעשות הכנות לבישולים כבר יומיים לפני הארוחה.
    זה חוסך זמן ומקל ביום הכנת הארוחה.
    למשל אם צריך להכין בצל מטוגן- אפשר להכין מראש ולשמור בקופסא במקרר.
    אפשר לקלף שיני שום ולשמור במקרר.
    אפשר לקלף בצלים, לקלות ירקות בתנור,  להכין רטבים לסלטים,
    להכין מלית ולהקפיא,  להכין סלטים מבושלים..
    אין צורך לבשל הכל ביום הארוחה!
  • ביום הארוחההכנות אחרונות.
    ערכו את השולחן אפילו כמה שעות לפני הארוחה.
    לערוך את השולחן תמיד לוקח יותר זמן ממה שחשבנו,
    ואם חשוב לנו שהכול ייראה אסתטי ומזמין,אז כדאי לעשות זאת כמה שעות לפני שמתחילה הארוחה..
    כדאי למיין ולהכין מראש את כל כלי ההגשה, הקערות, והסכום להגשת המנות.
    קררו שתייה ויין, הפשירו מנות מהמקפיא, והתחילו בהכנת המנות..
  • כתבו על דף חדש ונקי את תכנון התפריט שלכם.
    סדרו את התפריט לפי סדר הוצאת המנות לשולחן.
    אפשר אפילו להניח את  התפריט שתכננו על המקרר, וכל מנה שמוצאים לסמן אותה בעט.
    ככה אנחנו יכולים להיות בטוחים שלא שכחנו שום מנה..
  • ליהנות ולזכור שהסיבה האמיתית לארוחת החג היא להיות יחד!

הטבות שהכנתי לכם לחודש הזה שאסור לכם לפספס.. 
>> 25%  הנחה! על הקורס האינטרנטי להכנת גבינות וממרחים טבעוניים!!
>> 25%  הנחה!  על הקורס האינטרנטי להכנת קינוחים בריאים ללא גלוטן!!
>> סדנת קטניות מצולמת- במחיר מוזל  
>> 40% הנחה על 2 קורסים לבחירתכם!! 
>> 40% הנחה על תוכנית הליווי האינטרנטית שלי!!
>> ערכת START KIT – ספר+דיסק+מארז חוברות PDF במחיר מטורף!!

במיוחד לחודש ספטמבר ותחילת השנה ערכת ה- start kit ב: 249 ש”ח בלבד
(במקום 416 ש”ח) כולל מארז חוברות PDF ישירות למחשב שלך!
כל הפרטים ורכישה בלחיצה כאן או על התמונה

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *