בטטה אפויה ממולאת בקינואה וקטניות

קטניות בקיץ?
עדשים, חומוס, שעועית, אפונה ושאר חברי משפחת הקטניות כמעט תמיד מעוררים בנו מחשבות על נזידים וקדירות כבדות וחורפיות.

 

בגלל מזג האוויר החם אנחנו גם יותר פעילים, ומחפשים אוכל קליל וקר יותר, וקטניות הן לא תמיד האופציה הראשונה שתעלה לנו.

אבל מה אם אתם רוצים או מחפשים לצמצם מוצרים מן החי או פשוט רוצים חלבון קל יותר  שלא יכביד עליכם?

קטניות מהוות תוספת ראויה  ביותר גם בקיץ.

אפשר לשלב אותן בסלטים קרים, יחד עם מלא טעמים וצבעים של תבלינים, פירות, ירקות ועשבי תיבול טריים.

 

כן, קטניות נהדרות גם בקיץ.

את חלקן, כמו חומוס ושעועית, פשוט משרים ומבשלים מראש,

ואפשר גם לקנות קפוא.

עדשים ומש למשל  לא צריכות השרייה, וזמן הבישול שלהן קצר ביותר.  פשוט מבשלים מיד, ותוך זמן קצר אפשר לתקתק  ארוחת קיץ קלילה, מזינה, משביעה וטעימה במיוחד.

חוץ מהטעם והצבעוניות יש סיבות טובות מאד להוסיף את הקטניות למתכונים הביתיים הקבועים שלכם, גם בקיץ.

הן מכילות כמות גדולה במיוחד של חלבון ומעט מאד שומן וקלוריות, הן משביעות במיוחד ויש בהן ויטמינים חשובים מקבוצה B וחומצה פולית. 

הקטניות נחשבות למסייעות בהורדת כולסטרול ולחץ דם, ויחד עם דגנים הן מהוות חלבון מלא חיוני לגוף.


אז הנה מנה משגעת מפוצצת בחלבון.
אפשר לאכול אותה גם חמה וגם קרה.

כמה אני אוהבת ממולאים. ועוד יותר אוהבת בטטות.
יש בהן המון סיבים, והן טובות ללב והן פחמימה איכותית מצוינת!

המנה הזו טעימה, מרשימה, קלה להכנה, ומזינה שגם האורחים שלכם ישמחו לקבל!!
(אפשר לאכול את המנה הזו גם לארוחת ערב, וגם להגיש כמנה ראשונה).

*אפשר להכין עם כל מילוי שנראה לכם.


בטטות ממולאות טבעוניות ממולאות בקינואה, עגבניות מיובשות, זיתים, תרד וטונות של טעם. 

 5 דקות הכנה ולתנור לעוד  45 דקות
זמן כולל 50 דקות

מצרכים ל-2 מנות:

2 בטטות בינוניות
1 כף שמן זית
2 כוסות עלי בייבי תרד
1/2 כוס גרעיני חומוס מבושלים (גם שעועית שחורה תלך כאן מצוין)
1/4 כוס עגבניות מיובשות (קצוצות)
2 כפות זיתי קלמטה (קצוצים)
1 כוס קינואה מבושלת
1/2 כפית טימין מיובש
1/2 כפית שמיר מיובש
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב טחינה:
1 כף טחינה
1 כפית מיץ לימון
קורט מלח ופלפל
מים לפי הסמיכות הרצויה 

לקישוט:
עירית 
פתיתי צ’ילי  

הכנה:

לחמם תנור ל -200 מעלות
בעזרת מזלג לחורר את הבטטות בכמה כיוונים, ולשפשף אותן בכפית שמן קוקוס ( לא חובה).
לאפות עד שהבטטות מתרככות. (בערך – 30 20 דקות)

לבינתיים מכינים את המלית:  מחממים שמן במחבת רחבה  על אש בינונית. מוסיפים את התרד מלח ופלפל, מערבבים, מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לערבב לאיחוד. 
 

כשהבטטות רכות, מוציאים אותן מהתנור ומניחים להן להתקרר כמה דקות. לאחר שהתקרר, מעבירים לצלחת, חוצים אותן  לרוחב ומניחים את מילוי הקינואה.

מכינים את הטחינה ומטפטפים  מעל לבטטה. מקשטים בעירית טרייה ופתיתי צ’ילי.

מגישים מיד ונהנים!

לסדנת האונליין קטניות כל אחד יכול ללחוץ כאן

לרכישת ספר מתוקים ובריאים לחצו כאן>>>

מתכונים נוספים >>

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קבלו את כל המתכונים, הטיפים והמבצעים ישירות למייל