*** Local Caption *** Oven cooked sweet potato , filled with mushroom sauce and roasted champignons

אני אוהבת ממולאים. ועוד יותר אוהבת בטטות.
יש בהן המון סיבים, והן טובות ללב והן פחמימה איכותית מצוינת!
הנה מנה טעימה, מרשימה, קלה להכנה, ומזינה שהאורחים שלכם ישמחו לקבל!!
(אפשר לאכול את המנה הזו גם לארוחת ערב, וגם להגיש כמנה ראשונה).
*אפשר להכין עם כל מילוי שנראה לכם.
למתכון הזה השתמשתי במילוי של פטריות ונבטים.

מצרכים:
2 כפיות שמן קוקוס
1 בצל חתוך לפרוסות
2-3 שיני שום כתוש
1 סלסילת פטריות פורטובלו פרוסות
1 חבילת נבטים (אלפלפה או נבטי חמניה)
2 כפות כוסברה קצוצה
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית כורכום
מלח
פלפל לבן
הכנה:
בעזרת מזלג לחורר את הבטטות בכמה כיוונים, ולשפשף אותן בכפית שמן קוקוס.
לאפות בחום של 200 מעלות עד שהבטטות מתרככות. (בערך 20 דקות)
לבינתיים מכינים את המלית:
משמנים סיר קטן בכפית שמן קוקוס.
מוסיפים בצל ומטגנים 2-3 דקות.
מוסיפים שום ומטגנים עוד 1-2 דקות
מכבים את האש, ורק אז מוסיפים פטריות, נבטים ותבלינים, על מנת שהפטריות והנבטים יישארו קריספיים.
מקפיצים 3-4 פעמים את הסיר, מערבבים 2-3 דקות ומכסים.
כשהבטטות רכות ומוכנות, מוציאים מהתנור,
חוצים כל בטטה באמצע, מפזרים מעט מלח וממלאים!

 

לרכישת ספר מתוקים ובריאים לחצו כאן>>>

מתכונים נוספים >>

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *