גבינת פטה טבעונית בטעם מעושן

מתוך הקורס מבשלים בריא עם גלית שלגי

גבינת פטה בטעם מעושן

מצרכים:

2  כוסות קשיו שהושרו לפחות שעתיים
6 עגבניות מיובשות
1/4 כוס שמרי בירה/ שמרים תזונתיים
1 כפית פפריקה אדומה מעושנת
1 כפית מלח
2 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
מיץ של 2 לימונים
קליפה מגוררת מלימון 1

הכנה:
1. לסנן את הקשיו מהמים ולהניח בבלנדר או במעבד מזון.
2. להוסיף את שאר החומרים ומעבדים לתערובת חלקה, לעצור מדי פעם ובעזרת לקקן לאסוף את החומרים מהצדדים.
3. להעביר  את התערובת לבד חיתול, ליצור חבילה קטנה והדוקה, ולהניח במסננת מעל קערה גדולה.
4. מניחים במקרר למשך 8-12 שעות, כדי לאפשר לכל הנוזלים לטפטף לתוך הקערה מתחת.
5. להסיר את בד החיתול, לגלגל לרולדות או ליצור כדורים עם הידיים.
6. לשמור במקרר.
7. לקבלת גבינה קריספית אפשר לאפות אותה בחום של 180 מעלות לשעה או עד שהיא מתחילה לקבל צבע זהוב וסדוק..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *