גלידת בננה במגוון טעמים

היום הכנתי גלידות מבננות. רציתי להכין עוד טעמים אבל נגמרו לי הבננות הקפואות. לפחות הספקתי להכין את הטעמים שאנחנו הכי אוהבים: שוקולד, אוכמניות וחמאת בוטנים!

 

קבלו קינוח טעים, בריא, טבעוני, כמה מרכיבים פשוטים (בעיקר בננות קפואות) וסה טו. אפשר לעוף עם אינסוף טעמים ורעיונות!

הכי קל בעולם, בלי לחכות יותר מדי, בלי חלב, בלי תוספת סוכר! אז אם עדיין לא ניסיתם את זה, אתם עומדים להתאהב כי עם הגלידה הזו אתם גם הולכים ליהנות בטירוף, וגם תישארו קלילים ומלאי סיפוק!

ואם בא לכם עד עוד גלידות בריאות, וקינוחי קיץ מרהיבים, אתם יכולים להציץ על מארז חוברת המתכונים שלי: גלידות טבעוניות בריאות וקינוחי ראווה- מארז חובה שילווה אתכם כל השנה הנה כאן בלחיצה כל הפרטים

 

גלידת בננה היא בעצם “גלידה” שעשויה מבננות קפואות!  לבננות יש אותו מרקם של שמנת!
ובתכלס- כל מה שצריך זה בננות ומעבד מזון או בלנדר טוב.

 

כמה טיפים חשובים לפני שאתם הולכים להכין:

 

  • בננות. בתכלס- כל מה שצריך כאן זה בננות ומעבד מזון או בלנדר טוב. חשוב שהבננות יהיו קפואות. אל תקפיאו בננות עם הקליפה, כי לא יהיה לכם מה לעשות איתם!

    מה שאני ממליצה,זה קודם כל להשתמש בבננות בשלות (לא בשלות מדי), לקלף, לפרוס כל בננה ל-5-6 פרוסות (ככה זה נותן מידה של בננה אחת), להניח בצלחת שטוחה מרופדת בנייר אפיה.

  • נוזלים. לא צריך הרבה, כי לא תקבלו את המרקם של השמנת..  הנוזלים כאן הם רק כדי להקל על הערבוב. אני משתמשת בחלב סויה או חלב שקדים, אבל אתם יכולים להשתמש בכל חלב שאתם מעדיפים.

  • תוספות: פשוט עופו עם כל השילובים והתוספות שאתם רק יכולים לדמיין. אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס, נענע, תמצית וניל, אגוזים, פירות מיובשים וכו וכו.. לכו עם הדמיון וצרו טעמים חשים זה הכי כייף!!

  • צבעים טבעיים: בבקשה אל תשתמשו בצבעי מאכל. במיוחד לא לילדים. למה לקלקל?  אפשר לשלב צבעים טבעיים שנחשבים לסופר פוד ונותנים צבע משגע, ובלי להשתלט על הטעם! ככה תרוויחו פעמיים: גם תקבלו צבע טבעי מרהיב שאי אפשר לעמוד בפניו, כזה שמעודד אכילה גם אצל הילדים הכי בררניים, וגם הכנסנו לגוף מנה של סופר פוד!!

    לא צריך יותר מחצי כפית כדי לקבל צבע  מדהים, ומבלי שאף אחד  ירגיש. למשל:

    אבקת מאצ’ה- לצבע ירוק מרהיב או אבקת ספירולינה

    לצבע סגול: חצי כפית אבקת סלק

    לצבע צהוב: 1/4 כפית אבקת כורכום

למארז אבקות סופרפוד במחיר מוזל  בלחיצה כאן

והכי כייף שאפשר בקליק אחד להזמין כאן באתר עד הבית, בלי להתרוצץ יותר מדי:)

 

הנה המתכון:

מצרכים לגלידת בננה- שוקולד:

3 בננות, חתוכות לעיגולים קפואות
1 כף אבקת קקאו
1 כף מייפל טהור
¼ כוס חלב (60 מ”ל) לבחירה

לגלידת בננה- חמאת בוטנים :

3 בננות, חתוכות לעיגולים קפואות
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
¼ כוס חלב (60 מ”ל) לבחירה

לגלידת בננה- אוכמניות:

3 בננות, חתוכות לעיגולים קפואות
½ כוס אוכמניות קפואות
חצי כוס חלב צמחי

הכנה:

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או לבלנדר ומערבלים לתערובת אחידה.

יוצקים את העיסה לתבנית קטנה.

מקפיאים שעה להתמצקות.

תהנו!


להרשמה לסדנת המתוקים הבריאים לקיץ ללחוץ כאן