fbpx

עוגת תותים בחושה וקלילה

בכל חודש מקיימים בבית הספר של ילדיי  “יום קפיטריה” בו הילדים מוכרים ומגישים את האוכל לילדים,
יוזמה מקסימה כשלעצמה שבה הילדים לומדים גם למכור וגם להתנהל עם כסף,
ולעשות בחירות. זהו יום שהוא חגיגה אמיתית.
אז היום הכיתה של הבת שלי הם האחראים והמוכרים,
ומהכיתה של הבן שלי התבקשתי להכין עוגה לקפיטריה שתימכר..
חשבתי מה אני יכולה להכין? הרי רוב העוגות שמביאים זו עוגת שוקולד או כדורי שוקולד..
איך אני יכולה בכל זאת להביא משהו קצת יותר מרענן שהילדים יתחברו אליו?
רציתי משהו עם פרי.. והפרי הכי עסיסי, שרוב הילדים אוהבים הם התותים!
כך הגיע הרעיון שלהכין עוגה בחושה פשוטה, טבעונית ומשודרגת עם תותים!
הכנתי קודם עוגה אחת לטעימות שלי ושל הילדים, לראות אם העוגה המשודרגת עוברת את מבחן הילדים,
(כי אנחנו רוצים שהעוגה תימכר, והרעיון שלי הוא גם לחבר את הילדים לדברים חדשים,
ולהראות להם שיש עוד אופציות טעימות ובריאות יותר)..
העוגה פשוטה ונפלאה! התוצאה כאן, והנה המתכון!

מתכון לעוגת תותים קלה בחושה:
חומרים:
2.5 כוסות קמח כוסמין מלא/ קמח כרגיל ללא גלוטן
1 שקית אבקת אפייה (חפשו את זו ללא אלומיניום- נמצא בכל סופר)
טיפונת מלח
1 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל טבעית
3/4 כוס חלב שקדים
1/2 כוס מיץ מנדרינה (אפשר להשתמש גם במיץ תפוז)
כפית חומץ תפוחים טבעי
כוס ורבע סוכר קנים אורגני או סוויטנגו (אפרט בהמשך על הסויטנגו)
לא חובה: 1 כוס קוקוס טחון
סלסילת תותים אורגניים שטופים וחצויים..הכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות
בקערה בינונית מערבבים קלות קמח, מלח ואבקת אפיה.
בקערה נוספת מערבבים שמן קוקוס, סוכר, ווניל .
מוסיפים בהדרגה ולסרוגין את תערובת הקמח, והחלב שקדים ומיץ מנדרינה, וחומץ תפוחים לקערת השמן והסוכר וניל ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה ועבה..
(אפשר גם להשתמש במקציף)
מעבירים את הבלילה לתבנית מרובעת או לשתי תבניות אינגליש קייק,
מסדרים את התותים מעל ואופים במשך 30 דקות או עד שהעוגה יבשה.

טבעוני, ללא גלוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *