fbpx

העוגיות המושלמות ליד התה מתאימות ליום כיפור ולאחר הצום

עוגיות קוואקר מושלמות ליד התה

חומרים

3 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה (הפירורים)
1 ביצה /תחליף ביצה:  כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים
1כוס קמח כוסמין מלא
150 גרם (כוס וחצי) קוקוס טחון
1/2 כוס סוכר קוקוס
1/2 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
1/2 כוס חלב שקדים/סויה/מים
4 כפות סירופ מייפל טהור/אגבה/דבש
כפית אבקת סודה לשתייה
תבנית קטנה מרובעת מרופדת בנייר אפייה (8 אינץ’)

הכנה
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
2. בקערה עמוקה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מהדקים  היטב את התערובת שנוצרה לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות לכל היותר.
5. מוציאים את התבנית ומניחים על השיש. כשהעוגה עדיין חמה חותכים לריבועים או מעויינים,
ומניחים שוב להתקררות לעוד 10 דקות.
יש לאחסן בקופסה אטומה!

 עוגיות שקדים קריספיות ללא גלוטן

חומרים

1.5 כוסות שקדים טחונים לא קלויים
1/2 כוס שומשום מלא
1/2 כוס קוקוס טחון
2 כפות שמן קוקוס
4 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 ביצה טרופה או תחליף ביצה (כאו מתכון למעלה)

הכנה
1. מעבירים את כל החומרים לקערה למעט ביצה ושמן קוקוס, ומערבבים קלות
2. מוסיפים שמן קוקוס, ביצה טרופה ומערבבים לבצק פירורי.
3. מניחים נייר אפייה על השיש, מגלגלים את הבצק ויוצרים שני נקניקים.
מקפיאים לשעה
4. מוציאים מההקפאה, פורסים את הנקניק לפרוסות דקות ומניחים בתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפיה.
5. אופים בחום של 170 מעלות 8-10 דקות.
יש לאחסן בכלי אטום

לסרטון על יום כיפור 
לספר מתוקים ובריאים המלא
חוברת מתכונים בריאים עשירים בחלבון לילדים
הנה הנוסחה שלי לגוף בריא ומשקל יציב לתמיד
הקורס האינטרנטי להכנת מתוקים בריאים ללא גלוטן 
סדנת קטניות כל אחד יכול
לדבר הכי טוב אחרי פירות וירקות 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *