חזרה ללימודים- איך לגרום לילדים לאכול בריא יותר?

יום אחרון לחופש..  חודשיים שלמים  של חופש הגיעו לסיומם.
מחר חוזרים לשיגרת בוקר, להתחלות חדשות,
להכנת כריכים וארוחות למהלך היום,
וזו הזדמנות טובה להתחיל את השנה עם הרגלי אכילה בריאים יותר!

יש חשיבות מיוחדת להטמעת הרגלי תזונה בריאה בגיל צעיר.
ככל שנקדים וניקח את השליטה לידיים שלנו, ונגדיל את החשיפה למזון בריא בגיל צעיר יותר,
כך יגדל הסיכוי שצריכתם תלווה אותם גם בגיל מבוגר יותר.
אנחנו כהורים חייבים לאפשר לילדים שלנו לחיות בשיא האנרגיה והבריאות, כפי שהם אמורים לחיות!

גם אני, למרות הרקע שלי בתחום התזונה, נאלצת לעבור קצת ניסוי וטעייה עם הילדים שלי.
היום, בעולם מתועש וגדוש במזון מהיר, זה די מאתגר לגרום לילדים לעשות בחירות בריאות יותר באוכל,
ולהתמודד עם סרבני אכילת פירות וירקות..
אז במיוחד לקראת החזרה לבתי הספר ולגנים, הנה כמה טיפים בריאים ושימושיים
שיעזרו לכם לעודד את הילדים לאכול בריא יותר:

  • בלי הגבלות!
    הדבר הראשון הוא להפסיק להגביל או לאסור על ילדכם לאכול מזונות מסוימים,
    במיוחד בימי הולדת אצל חברים, או באירועים משפחתיים..
    הגישה הזו רק מגבירה את תחושת התסכול ,
    ומגבירה את הסיכון לפתח הפרעות אכילה בשלב מאוחר יותר בחיים.
    במקום להגיד :”אסור לאכול את זה” או “אני לא מרשה לאכול את זה”,
    דברו על אופציות בריאות יותר, ועודדו בחירת מזונות בריאים יותר כמו פירות וירקות,
    דגנים מלאים, ובכך צמצמו את כמות האוכל הלא בריא.
    שבחו את הילדים על בחירות בריאות שהם עושים.
  • פירות בבוקר או בדרך לבית הספר– ציידו את המקרר בשפע של פירות,
    והגישו אותם כארוחת בוקר במקום קורנפלקס עם חלב או שוקו..
    בפירות יש את כל מה שהגוף שלנו צריך.
    אכילת פירות בבוקר מחזקת את מערכת החיסון ועוזרת לגוף לסלק רעלים,
    ולכן זהו הרגל בריא בריא שאתם יכולים להתחיל אתו!
    אפשר גם לתת לילדים להכין שייקים עם פירות לבי בחירה,
    או אפילו להגיש אותם ליד הארוחה הרגילה בהתחלה..
  • השתדלו להכין יותר כריכים עם ממרחים צמחיים ופחות עם ממרחים מהחי.
    כריך עם חביתה או גבינה קשים לעיכול בבוקר, ומחלישים את מערכת החיסון.
    השתדלו להכין ממרחים על בסיס ירקות וקטניות: חומוס, עדשים, או ממרחים על בסיס ירקות ואגוזים..
    ( אם עדיין לא נתקלתם בחוברת הממרחים הבריאים שלי לחצו כאן
  • דאגו תמיד לאוכל בריא זמין. כשילדים רעבים, הם יאכלו בדרך כלל את מה שזמין.
    דאגו  להוסיף לקופסת האוכל  אגוזים, שקדים ופירות מיובשים
    כמו צימוקים, חמוציות, והניחו פירות צבעוניים ועסיסיים על הדלפק או במקרר
    על המדף הראשון על מנת שיהיו מזמינים ומזינים.
  • תנו לילדים להיות מעורבים- ילדים יאכלו מזון שהם הכינו, או עזרו בלהכין אותו.
    שתפו את הילדים בהכנת הארוחה- מה כדאי יותר? מה בריא יותר?
    תכננו איתם את הארוחות ואחר כך תנו להם לעזור לכם להכין:
    לעשות רשימת קניות, לערוך את הקניות יחד, להכין את האוכל יחד,
    לתת משימות לילדים כמו  לערבב, לשטוף, לחתוך..
    להכין  יחד קינוחים בריאים יותר כמו מאפינס פירות..
  • יצירתיות- הפכו את המטבח לחוויה מהנה של בריאות-
    השתמשו בכל מני כלים ההופכים את האוכל למעניין יותר-
    פנקייק בצורת לב, ירקות בצורות מיוחדות, כריך בצורת כוכב-
    כל אלו מעודדים אכילה בריאה יותר.
  • צמצמו את ה”אוכל זבל” שנכנס אליכם הביתה-
    זכרו: רק אתם, ולא הילדים שלכם אחראים על מה נכנס הביתה.
    אם בבית יהיו יותר מזונות בריאים כמו פירות, ירקות ודגנים מלאים-
    הילדים שלכם לאט יתרגלו לאכול מהם יותר!
  • להיות מודל לחיקוי– הילדים שלכם שמים  לב למה ואיך אתם אוכלים.
    השתדלו שילדכם יראו אתכם עושים בחירות בריאות באוכל.
  • דברו עם הילדים על אכילה בריאה -זה אולי נשמע מובן מאליו,
    אבל הילדים צריכים ללמוד על אכילה נכונה.
    זה לא בהכרח תמיד ברור להם מדוע תפוח הוא חטיף טוב יותר מאשר ממתק.
    דברו איתם על תזונה. למדו את הילדים מאיפה האוכל שלהם מגיע,
    בקרו בשוק או לכו לקטיף מדי פעם, אפשר לשתול גינת ירק בגינה,
    ולהפוך את הגינה לאחריות משותפת ומהנה..
    למדו אותם לעשות בחירות חכמות יותר.
    קראו איתם תוויות מזון והסבירו להם מה זה אומר,
    מה בריא ולא בריא לגוף.
    הגבירו את המודעות והאחריות של ילדכם לתזונה שהם אוכלים,
    כך שבעתיד הם יעשו בחירות בריאות יותר.
  • לנשוך את הלשון. כמה שזה קשה לפעמים,
    נסו לא להגיב על מה או כמה הילדים שלכם אוכלים.
    השתדלו להיות ניטרליים כמה שאפשר.
    זכרו: האחריות ההורית שלכם היא להגיש ארוחה מזינה ובריאה.
    אבל האחראים לאכילה אלו הם הילדים.
    אל תעירו הערות על מה הילדים שלכם אוכלים כמו:
    “תאכל את הירקות”, “תסיים הכל”..
    הערות כאלו רק מרחיקות אותם וגורמות להם לפתח התנגדות,
    גם אם הכוונות שלנו טובות.
  • לחשוף  את הילדים למאכלים חדשים לאט.
    ילדים מפתחים התנגדות טבעית למזונות חדשים. אל תאיצו בהם לאכול,
    ואל תצפו כי הם יטעמו מזונות חדשים כבר בפעם הראשונה.
    ילדים צריכים להיחשף למזונות חדשים כמה עשרות פעמים
    עד שהם מקבלים החלטה סופית אם הם אוהבים את זה או לא.
    אז לא להתייאש. הבן שלי החליט לנסות לאכול בצל רק אחרי כמה חודשים..
  • מטבלים מעניינים- אם הילדים שלכם לא אוכלים ירקות,
    נסו להגיש אותם עם מטבלים מעניינים..
    הציעו לילדים לטבול מקלות של ירקות בקטשופ תוצרת בית,
    חומוס, רוטב סלסה, או כל רוטב אחר שהם אוהבים.
  • איזון. חשוב להבין שמה שהילדים אוכלים ועושים לאורך זמן
    הוא מה שבעיקר ייקבע את הבריאות שלהם.
    כך שאם הילדים אוכלים בריא בדרך כלל, ומבצעים פעילות גופנים על בסיס קבוע,
    זה מה שחשוב.
    כך שאם למשל הולכים לאכול המבורגר או סרט קולנוע,
    ומתחשק להזמין פופקורן עם כל התוספות הלא בריאות- זה בסדר,
    כי זה חלק מההנאות של החיים. אל תהיו נוקשים מדי.
    תזרמו. הכל בסדר..
    בהצלחה!

 

ממרחים בריאים שילדים אוהבים
החוברת למתכונים בריאים  עשירים בחלבון צמחי שילדים שילדים אוהבים
מבשלים בריא כל השנה- 100 מתכונים בריאים ומגוונים

לקורס האינטרנטי להכנת גבינות וממרחים טבעוניים ..
לקורס האינטרנטי להכנת קינוחים בריאים ללא סוכר וללא גלוטן במחיר מוזל.
לאכול בריא כל השנה- 3 חוברות PDF ישירות למחשב שלך..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *