fbpx
גלית שלגי לחיות בריא

הזמנות ושירות לקוחות: 073-7544431

כל מה שצריך לדעת על חמין כולל מתכון טבעוני לשבת

לכבוד הסופ”ש החורפי, הכי מתאים להתנחם בחמין!
חמין כשמו כן הוא- חם, מחמם, מנחם, קל להכנה- כמה מצרכים פשוטים הנכנסים לתוך סיר לבישול ארוך..
אבל האם החמין בריא לנו?
ומה עם הערכים התזונתיים?
האם הם הולכים לאיבוד בבישול הממושך?
הנה 8 דברים שאתם חייבים לדעת על חמין.

1. האם החמין בריא?
החמין למעשה מכיל את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים, וסיבים תזונתיים..
לכן הוא יכול להיות בעל ערך תזונתי גבוה לגוף שלנו.

2. האם הויטמינים והמינרלים נהרסים בבישול הארוך?
חשוב לדעת כי חלבונים ומינרלים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן הנמצאים בקטניות כמו שעועית וחומוס
אינם נהרסים במהלך הבישול הארוך, ולכן אנחנו לא מפסידים דבר מהם!
אבל, מה שכן נהרס אלו הם הויטמינים, בירקות השונים כמו תפוח אדמה,ובמיוחד  הויטמינים מקבוצת B הנמצאים בקטניות.
לכן מומלץ לשלב סלט טרי ורענן עשיר בעלים ירוקים לצד החמין כדי להשלים ויטמינים חיוניים, וגם כדי להקל על תהליך העיכול!

3. למה החמין גורם לתחושת נפיחות וכבדות?
כשאנחנו אוכלים חמין, הגוף מקבל כמות גדולה של מרכיבים תזונתיים בבת אחת, דבר הגורם לעומס על הגוף,
ודורש ממנו זמן ואנרגיה להתמודדות עם  תהליך העיכול.
כדי להקל על תחושת הנפיחות חשוב להשרות את הקטניות יממה קודם בהרבה מים.
מומלץ לשלב בחמין קטניות קלות יותר לעיכול כמו: עדשים שחורות, שעועית מש..
בכל מקרה, על מנת להקל על הגוף להתמודד עם העיכול מומלץ לאכול כמויות קטנות, לשתות תה עם נענע, קמומיל או אניס..
תה וקפה המכילים קפאין אינם מומלצים לשתיה שלאחר החמין כיון שהקפאין עלול למנוע את ספיגת הברזל.

5. מה כדאי להכניס לסיר החמין כדי שיהיה בריא יותר?
דגנים מלאים וקטניות יוצרים יחד חלבון מלא ואיכותי ולכן מומלץ לשלב אותם בחמין:
כוסמת, אורז מלא,אורז בר, גריסי פנינה, בטטה, שעועית וחומוס.

6. מה לא בריא בחמין?
השילוב בין בשר ותפוח אדמה אינו בריא, כיון שהשילוב הזה מעלה את רמת החומציות בגוף ומקשה על מערכת העיכול..
בנוסף – הקישקע: מעיים ממולאים בתערובת של קמח ומרגרינה, עתירות בשומן. אם אפשר – עדיף שתוותרו על זה.

7. באילו תבלינים כדאי להשתמש לתיבול החמין?
התבלינים הבריאים שכדאי להוסיף לחמין הם כורכום, כמון, קינמון, פלפל ומעט מלח.
לא מומלץ להשתמש בסוכר, אך אם אתם מעוניינים במתיקות, עדיף להשתמש בסילאן טהור או בכמה שזיפים מיובשים.

8. כיצד מומלץ לבשל את החמין?
מומלץ להשתמש בכלי נירוסטה שאינם נשרפים בחום,או בסיר פיירקס מזכוכית,
ולהשתמש בתנור על פני פלטה חשמלית, מכיוון שהתנור מבשל בצורה אחידה.

הנה מתכון לחמין טבעוני:
חומרים:
1 בצל גדול או 2 בצלים בינוניים
כוס תערובת של דגנים מלאים: אורז מלא, אורז בר, אורז שחור, גריסי פנינה, כוסמת..
כוס תערובת של קטניות: עדשים ירוקות, עדשים שחורות, שעועית מש, שעועית שחורה, גרגירי חומוס.
(את גרגרי החומוס והשעועית השחורה חשוב להשרות או להשתמש בקפוא)
1 בצל גדול או 2 בצלים בינוניים קצוצים גס
2 שיני שום
4 כוסות מים
4 כפות שמן זית
תבלינים:
1/4 כוס סויה, 1/4 כוס סילאן טהור, כף חוויאג’, כף פפריקה מתוקה, כף כמון, 1/4 כפית כורכום, 1-2 עלה דפנה, מלח ופלפל לפי הטעם..
הכנה:
מחממים מחבת רחבה. מוסיפים שמן זית ובצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה.
מניחים בצד.
שוטפים את הדגנים שבחרנו ומניחים בקערת פיירקס מזכוכית.
מוסיפים את כוס הקטניות שבחרנו.
מוסיפים מים, תבלינים ולבסוף את הבצל שטיגנו.
מערבבים קלות.
מכניסים לתנור על חום נמוך כל הלילה.
** אפשר לזרז את ההכנה ל-3 שעות: לבשל בתנור בחום של 150 מעלות..

קטניות כל אחד יכול- הקורס המצולם

בית הספר לבישול באינטרנט עם גלית שלגי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *