לחם בננה טבעוני הכי טעים שתכינו (ללא גלוטן)

 

לחם בננה טבעוני הכי טעים שתכינו (ללא גלוטן) 

זה לחם הבננה הטבעוני הטוב ביותר שהכנתי אי פעם. (וזה אומר משהו, כי לחם הבננה שלי מקמח שקדים כבר מאוד פופולרי.)
יש לו מרקם וטעם מושלמים ביותר, והעובדה שהוא נטול גלוטן וללא שמן מוסיף לו רק עוד יתרונות.
וההכנה? יותר קל מזה לא יכול להיות😋

מה עושה את לחם הבננה הזה לבריא יותר?

הוא אינו מכיל שמן וסוכר מעובד.  במקום זאת, השתמשתי בחמאת שקדים טבעית, שהיא מקור טבעי לשומן בריא והרבה סיבים וחומרים מזינים.

הבננות מוסיפות ללחם מתיקות טבעית, במיוחד כשהן בשלות עם הרבה כתמים חומים עליהן, אבל כדי שיהיה לו טעם של לחם כמו של בית קפה, אני הוספתי כאן סוכר קוקוס  שהוא מבחינתי הממתיק האולטימטיבי, שמתאים גם לסכרתיים ויש לו ערך גליקמי נמוך, מה נותן ללחם הזה את המתיקות המושלמת, מבלי להיות מתוק מדי.

 

 

איזה קמח ללא גלוטן הכי מתאים ללחם בננה הזה?

רוב המתכונים שתמצאו באתר שלי הם מקמחים שונים ללא גלוטן. כאן השתמשתי בקמח קינואה  שהוא הקמח האהוב עלי ביותר לאפיה, מכיוון שהוא הכי דומה במרקם שלו לקמח הרגיל, והתוצאה איתו תמיד יוצאת מוצלחת. 

אני בטוחה שיש עוד קמחים ללא גלוטן שיעבדו טוב במתכון הזה, רק קחו בחשבון שקמחים שונים ללא גלוטן גם נותנים טעם ומרקם שונה. (מהנסיון שלי קמח קינואה  נותן את התוצאה המוצלחת ביותר). מוזמנים לנסות..

 

לחם בננה טבעוני וללא ביצים, ללא גלוטן מתאים לפסח

 

מצרכים:
1.5 כוסות בננה מרוסקת (כ -3 בננות גדולות ובשלות)
3/4 כוס סוכר קוקוס (גם סוכר קנים יעבוד)
1/2 כוס חמאת שקדים טבעית
כוס קמח קינואה
2 כפיות אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
כפית תמצית וניל

הכנה:
מחממים את התנור ל -180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. (טיפ: אני מרססת את התבנית במעט תרסיס שמן ואז מרפדת את התבנית בנייר. ככה הוא לא זז).
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים הבננות המעוכות, סוכר הקוקוס, חמאת השקדים, הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, המלח והווניל. מערבבים היטב עד שהבלילה נראית אחידה יחסית.
יוצקים את הבלילה לתבנית ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
אופים למשך 50 דקות בערך, או עד שהחלק העליון התרומם וקיסם יוצא נקי יחסית.
תנו ללחם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.

 

 

בתחתית העמוד תוכלו להוסיף בקלות את המצרכים למתכון לעגלה ולקבל אותם במשלוח ישיר עד הבית!

ספרו לי בתגובות איך יצא לכם?

למתכונים נוספים..

לסדנת מתוקים ובריאים אונליין עם גלית
הקורס לתזונה טבעית ובישול בריא
הספר “מתוקים ובריאים”