לחם טחינה שוקולד ללא גלוטן כשר לפסח מתכון הכי קל שיש וטעים בטירוף!

זוכרים את הלחם טחינה שהפך לויראלי ברשת?

אז קבלו גירסה מתוקה משודרגת!
לחם טחינה- שוקולד!
ללא גלוטן, ללא סוכר!

מתכון קל, עם חומרים שיש בכל בית!

הנה המתכון:
מצרכים לתבנית אינגליש קייק מוארכת:

6 כפות טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא)
חצי כוס סילאן טהור/ מייפל טהור /רסק מבננה אחת

4 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
3 כפות קמח קינואה/אורז
לא חובה אך מומלץ: כפית תמצית וניל טבעית
קמצוץ מלח
לקישוט:
1/2 כוס שוקולד צ’יפס
לא חובה אך מומלץ: 1/2 כוס אגוזי מלך

הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים קלות חומרים יבשים: קמחים, אפיה ומלח.
בקערה נוספת טורפים בעזרת מזלג חומרים רטובים: טחינה, ביצים סילאן/מייפל/פירה בננה, תמצית וניל לתערובת אחידה.
מוסיפים את קערת היבשים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק, מפזרים מעט שוקולד צ’יפס אגוזים ומטביעים קלות לתוך העוגה.
אופים 20-25 דקות בתנור עד שהעוגה יציבה וזהובה.
לפני שפורסים לתת לעוגה להתקרר מעט.

* ניתן להחליף את הטחינה בחמאת בוטנים טבעית או לשלב עם כל חמאת אגוזים אחרת.

לספר קל טעים ובריא – מטבח בריא בלי תירוצים

לספר: מתוקים ובריאים 

למועדון מטבח בריא בלי תירוצים  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן