לחם קשיו ללא גלוטן כשר לפסח

הנה לחם נהדר כשר לפסח, אבל אפשר להנות ממנו גם ביומיום.

מצרכים

1 כוס חמאת קשיו טבעית (ניתן להשיג בכל חנויות הטבע ובסופרים על המדפים הבריאים)
4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
½ 2 כפות מייפל/סילאן/ דבש
2.5 כפיות חומץ תפוחים
¼ כוס חלב שקדים
¼ כוס קמח קוקוס
1 כפית סודה לשתיה
½ כפית מלח אטלנטי
תבנית נייר חד פעמית מוארכת

הכנה
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
מקציפים את חמאת הקשיו  יחד עם חלמונים,
מוסיפים את המייפל, החומץ והחלב.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף לבן ויציב.
בקערה נוספת מערבבים את המרכיבים היבשים
(סליחה על כל הכלים!)

יוצקים את החומרים היבשים לתוך תערובת הקשיו
ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
(התערובת מעט דביקה ויש לנער על השיש מספר פעמים את הקערה ולהמשיך לערבב)
מוסיפים את החלבונים לתוך תערובת חמאה קשיו,
ומערבבים שוב רק לשילוב.

יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומכניסים מיד לתנור.
חשוב לוודא שהתנור מספיק חם לפני שמכניסים את התבנית!

אופים במשך 45-50 דקות, עד שהחלק העליון של הלחם מקבל צבע חום זהוב.
לא לפתוח את דלת התנור לפני 40 דקות,על מנת שהאדים לא יברחו והלחם לא יתפח כמו שצריך.

מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר במשך 15-20 דקות.

תהנו  😆

הספר מתוקים ובריאים 

מארז מתכונים חגיגי 

בית הספר לבישול בריא באינטרנט

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן