stack of cornbread on a blue plate with skillet in background
לקראת מזג האוויר המתקרר, הנה הדבר המושלם ליד המרק.
לחם ערמומי שהוא פשוט חבילה אחת של מנה בריאה וחומרים מזינים.
זה נראה כמו לחם תירס, כמו שעושים עם קמח תירס, זה טעים כמו לחם תירס אבל אין כאן  קמח תירס..
כן הוספתי מעט גרעיני תירס קפואים, אבל ממש לא חייבים..
אז מה כן? דוחן. זה בעצם לחם- דוחן.
קל להכין, אין קמח, אין עמילנים, ללא גלוטן, ולא מסובך!

דוחן הוא דגן הדומה לקינואה, עמוס בחומרים מזינים לגוף שלנו.
הדוחן נחשב למעט בסיסי בגוף וזה טוב לנו, והוא גם מקור מעולה לויטמין B3, מגנזיום וסידן.
הדוחן הוא דגן ותיק ומוכר ברחבי עולם, נוח לעבודה ויש לו טעם עדין וייחודי.
יש בו כמות גבוהה מאוד של סיבים תזונתיים – בערך פי 2 מהכמות שמצויה בקמח רגיל.
בדוחן יש גם כמות גבוהה של זרחן, שלו תפקיד חשוב בבניית ושיקום הרקמות בגוף.
בקיצור, אני והילדים נהנינו מהלחם הזה. מקווה שגם המשפחה שלכם הולכת ליהנות ממנו..

הנה המתכון:
מצרכים:
1.5 כוסות דוחן, ספוג במים למשך שעתיים לפחות
1/4 כוס זרעי צ’יה/ זרעי פשתן טחונים
לא חובה: 1/2 כוס גרגירי תירס קפואים או טריים (לא משימורים!)
1 כוס מים
כוס קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
1/4 כוס סוכר קוקוס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
2 כפיות חומץ תפוחים אורגני

הכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות
משמנים תבנית עם שמן קוקוס.
מסננים את הדוחן הטבול במים, ולשטוף היטב בתוך מסננת רשת. להעביר למעבד מזון.
מוסיפים זרעי צ’יה, מים, קישואים, סוכר קוקוס, מלח, סודה לשתייה, ושמן קוקוס.
מעבדים 2-3 דקות עד לקבלת עיסה חלקה.
מוסיפים את החומץ  תפוחים ומעבדים שוב.
מוסיפים גרגירי תירס ומערבבים קלות.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים למשך 45-50 דקות בחום של 180 מעלות.
מומלץ לתת ללחם להתקרר לפחות 20 דקות לפני שפורסים.
מאחסנים את השאריות בכלי אטום או במקרר עד שבוע.
לספר מתוקים ובריאים המלא
חוברת מתכונים בריאים עשירים בחלבון לילדים
הנה הנוסחה שלי לגוף בריא ומשקל יציב לתמיד
הקורס האינטרנטי להכנת מתוקים בריאים ללא גלוטן 
סדנת קטניות כל אחד יכול
הקורס להכנת גבינות וממרחים טבעוניים 
לדבר הכי טוב אחרי פירות וירקות
ממרחים בריאים
מארז חוברות מתכונים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *