לחמניות מקמח כוסמין מלא

מתכון בסיסי ומוצלח המתאים במיוחד להכנת פיצות, פוקצ’ות, חלות ולחמניות.

אין כמו לאפות לחם בבית.
לחם טרי, שאנחנו יודעים בדיוק מה שמנו בו. ללא חומרים משמרים ותוספים מיותרים.

טיפ וטריק:
בהכנת בצקים עם שמרים – הסוד הוא בלישה. ככל שלשים יותר, ככה המאפה מוצלח וטעים יותר.

לחמניות מקמח כוסמין מלא:

מצרכים:

  • 1 ק”ג קמח כוסמין מלא
  • 1/4 כוס סילאן/ דבש/ סוכר קנים אורגניים
  • 2 כפות שטוחות שמרים יבשים 
  • 2 וחצי כוסות מים חמימים ועוד 1/2 כוס למקרה הצורך
  • כף מלח
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • למשיחה: שמן זית
  • לקישוט: שומשום, זרעי פרג, גרעיני חמניה/דלעת וכו’… 

הכנה:

  1. בקערה מערבבים קלות את כל החומרים היבשים.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים (2.5 כוסות) ואת השמן – ולשים היטב.
  3. מוסיפים עוד מים במידת הצורך או אם הבצק כבד מידי. לא להוסיף יותר מ 3 כוסות סה”כ, כדי שלא ייצא רך ונוזלי ייתר על המידה.
  4. לשים לפחות 10 דקות.  אם יש מיקסר הוא יעשה את העבודה בקלות.
  5. בתום הלישה משמנים מעט את חלקו העליון של הבצקמכסים ומניחים להתפחה, במקום חמים.
  6. ממתינים כשעה להכפלת הנפח.
  7. יוצרים מהבצק לחמניות או חלות (או בסיס לפוקצ’ות או פיצות)
  8. בעזרת מברשת מורחים בעדינות שמן זית מעל, ומקשטים בשומשום או בגרעינים.
  9. אופים בתנור בחום בינוני-גבוהה (180מעלות) למשך 20 – 25 דקות, או עד שהלחמניות שחומות מעט, עם מעטה פריך וזהוב..
  10. טיפ וטריק: מומלץ להניח בזמן האפייה תבנית עם מים חמים בתחתית התנור ללחות שמוסיפה למאפה רכות.
  11. ניתן להקפיא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *