למה כדאי להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין?

כל היתרונות שיש לקמח כוסמין שחשוב שתדעו

מסייע לזרימת הדם בגוף:

בזכות כמויות גבוהות של ברזל ונחושת החיוניים ליצירת כדוריות דם אדומות, אשר תורמות לזרימת דם מוגברת, חילוף חומרים מהיר, לריפוי מהיר של איברים שונים, והגברת צמיחת שיער.

מסייע להפחתת רמות כולסטרול 

בזכות רמה גבוהה של סיבים תזונתיים המצויים התורמים לאיזון רמות הכולסטרול הרע (LDL) הכולסטרול בגוף. הסיבים עוזרים בעיכוב וסופחים מיצי מרה.  

מכיל פחות חומרי הדברה

קליפת הכוסמין עבה הרבה יותר מקליפתם של דגנים אחרים, עובדה אשר מגנה עליו מפני מזיקים וחרקים שונים, וחושפת אותו לפחות חומרי הדברה מזיקים. 

מסייע בחיזוק העצמות

בזכות כמויות גדולות של מינרלים חיוניים לבריאות העצם, כולל אבץ, מגנזיום, נחושת, זרחן וסלניום, צריכה של כוסמין תסייע לכם לתרום לחיזוק רקמות העצם, מניעה של אוסטיאופורוזיס ובעיות שלד נוספות.

מעודד צמיחת רקמות חדשות

כוסמין הנו דגן חשוב שיכול לתרום בתהליכי התפתחות וצמיחה של רקמות חדשות, כלי דם ושרירים בזכות הזרחן והחלבון שיש בו. זרחן הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בתהליך בניית תאים חדשים, והחלבון מתפרק לחומצות אמינו אשר מורכבות מחדש בגוף וחשובות לכל תהליך שנחוץ בשמירה על תפקוד יומיומי תקין.

מחזק מערכת חיסון
בזכות התיאמין הנמצא בשפע בכוסמין. תיאמין ידוע ביכולתו לתמוך בתפקוד מערכת החיסון ובהפעלת המנגנונים שמגנים על הגוף.

לבריאות האישה

כוסמין עשיר בליגננים צמחיים דמויי ההורמון הנשי אסטרוגן, המגנים על המערכת ההורמונאלית הנשית ונחשבים ליעילים בהגנה מפני סרטן השד. בנוסף, הם גם מתאימים לנשים הסובלות מתופעות של גיל המעבר, גלי חום, בעיות ריכוז או שינויים במצב הרוח עקב הפסקת המחזור החודשי.

מפחית את רמות האינסולין

בשעה שסוכרים ופחמימות פשוטים ידועים כמזון לא בריא ומסוכן לחולי סוכרת, תכולת הסיבים הגבוהה בכוסמין יכולה לנטרל את ההשפעות השליליות הללו על ידי הפיכת הסוכרים הפשוטים לגלוקוז. בגלל שכוסמין נחשב למזון בעל ערך גליקמי נמוך, המתעכל ונספג לאט, וגורם לעלייה מתונה ברמות הסוכר בדם ובאינסולין במקום קפיצה חדה לה גורמים מוצרים אחרים. 

מניעת היווצרות אבני מרה

כיס המרה אחראי על שחרור נוזלים אל מערכת העיכול. לאורך התהליך מצטברים בו משקעים שונים, העלולים להפוך לאבנים ולהוביל לכאבים עזים. בזכות כמות הסיבים הגבוהה המצויה בכוסמין והיכולת לספוח את המיצים ולשחררם מהגוף, יש בכוחם לסייע בניקוי כיס המרה מפני משקעים מזיקים, ועל ידי כך לתרום למניעת היווצרות אבני מרה.

מה זה קמח כוסמין מלא וקמח מלא?
בדומה לכל הדגנים, גרגרי הכוסמין מורכבים מקליפה, נבט וגרעין. זו הצורה השלמה והטבעית שלו, כלומר, הוא מכיל את כל החלקים של הגרגר, עם כל הערכים התזונתיים והסיבים ולא רק את הגרעין, המכיל פחמימות פשוטות ועמילנים, בדומה לקמחים לבנים, הגורמים לעליה חדה של רמות הסוכר בדם כיון שאין הם מכילים סיבים שיאזנו אותם.

עלייה זו פוגעת באיזונים חשובים של הגוף, פוגעת בבריאות וכמובן מפריעה לתהליך הירידה במשקל.

 

מה זה קמח 80%? והאם הוא מומלץ?

ניתן להפיק קמח בכמה דרכים (קמח כוסמין וכל קמח אחר):

טחינת ריחיים- הגרגר נטחן בשלמותו בצורה המסורתית, השטמרת על הערכים התזונתיים שלו

טחינה רגילה (תעשייתית)- הגרגר נטחן בשלמותו באופן תעשייתי.

קמח מלא בהרכבה:

מפרידים את הגרגר לחלקיו. כלומר, טוחנים כל חלק מהגרעין בנפרד ואחר כך מרכיבים אותו חזרה. ככה בעצם יוצרים קמחים באחוזים שונים.

אפשר להחזיר 70% או 50%  או 80% מהקליפה והנבט זה יהיה בערך 70% מלא.

האם זה טוב?

כאשר מפרידים ומרכיבים שוב, זה לעולם לא כמו הדבר האמיתי.

השאיפה היא לקבל את מקסימום הערכים התזונתיים מהמזון, כמו שהטבע התכוון.

לכן מומלץ לבחור דגנים מקמחים מלאים.

אופציה למתחילים:

ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא הנטחן מהגרעין בשלמותו, ולשלב אליו במקרה הצורך קמח אוורירי יותר. למשל- להכנת פיתות ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא הנטחן מהגרעין בשלמותו ואליו להוסיף (רק במקרה הצורך)  10% קמח  כוסמין לבן.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *