מאפינס ברוקורלי 1
תמיד כשאני מכינה את המאפינס האלו יש חגיגה בבית.
הבן שלי מאוד אוהב אותם, ואני כמובן מאושרת מזה שהוא אוכל אותם, כי יש בהם דברים טובים!
כל כך קל להכין אותם, ואפשר גם להכין כמות ולהקפיא..
המאפינס האלו הם כמובן טבעוניים, וללא גלוטן, ומעולים כתוספת ליד סלט ירקות.
השתמשתי בברוקולי קפוא הפעם, אבל כמובן שהכי טוב טרי,
וגם הולך מצוין בשילוב עם כרובית,
ובכלל אפשר להוסיף למתכון הבסיסי הזה ירקות טריים קצוצים אחרים כמו:
עלי מנגולד, תירס, חצילים, גזר, קישואים.. 
אני זרקתי כאן  גם חופן של גבינה טבעונית שגירדתי בפומפייה,
אבל הם לא פחות טעימים בלעדיה..
 מצרכים בערך ל- 26 גביעי נייר למאפינס: 
1 כוס קינואה מבושלת
1 חבילת פרחי ברוקולי קפוא
2 בצלים גדולים
3 גבעולים של בצל ירוק
2 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
1 כוס חלב אורז/שקדים
1/2 כפית מלח
2 כפיות חרדל דיז’ון
2 כפות זרעי צ’יה
1 כוס גבינה טבעונית בטעם מוצרלה (לא חובה)
תבלינים:  פלפל שחור, כמון, אבקת שום, פטרוזיליה -כמה שאוהבים
הכנה
מחממים תנור ל -180 מעלות.
שוטפים את פרחי הברוקולי במים חמים ומעבירים למעבד מזון (אין צורך לבשל את הברוקולי).
מוסיפים את הקינואה, הבצל הלבן והירוק, שום, ומעבדים בכמה פולסים בודדים
עד לקבלת מרקם גס ועבה.
(חשוב לא להגיע לעיסה חלקה, אלא רק לעיסה קצוצה.)
מעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר החומרים והתבלינים ומערבבים היטב.
מרפדים כוסות נייר בתערובת רק עד 3/4 (לא עד הסוף).
אופים בתנור שחומם מראש למשך 52 דקות או עד שהמאפינס מקבלים צבע כהה בחלקם העליון. 
מוציאים מהתנור ונותנים למאפינס להתקרר 10 דקות לפני שמגישים.
אפשר לאכול חם או קר..
מאפינס ברוקולי

2 תגובות

  1. שלום גלית, ראשית תודה על המתכון..☺ האמת שלא יצא לי כל כך טעים-ומאחר ואין לי ניסיון בבישול או אפייה אני לא ממש מבינה מדוע. הוספתי מלח וזה משפר קלות. אשמח לתגובה. תודה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *