מאפינס חביתה ללא גלוטן, ללא חלב (פריטטה צמחונית)

 

‘מאפינס’ חביתה נהדרת לארוחות צהריים, וכמנת פתיחה. 

הפריטטות האלה הן ארוחה מהירה ומזינה מועדפת אצלנו בבית, ואני תמיד ממליצה עליהן ללקוחות עסוקים שלי. הן שימושיות מאוד גם לילדים ומתאימים גם לקופסת האוכל לבית הספר.

אני מכינה לילדים שלי, כל אחד עם התוספות האהובות עליו, ומקפיאה.

המאפינס האלה מספקות חלבון, שומנים בריאים, ויטמינים, במיוחד ויטמין D, ומינרלים כמו ברזל. סוג של ארוחות בוקר מאוחרת או כארוחה לאחר אימון שתשאיר אתכם שבעים ללא זלילות מיותרות עד לארוחה הבאה בגלל החלבון והשומנים, כך שזה נהדר לאנשים פעילים ועסוקים.

מה שאני אוהבת במאפינס האלו, זה שכמעט כל מילוי הולך כל מה שתצטרכו לעשות הוא להקציף ביצים בקערה.


מצרכים:
תבנית אפייה של מאפינס / קאפקייק
5 ביצי חופש /אורגניות
שמן קוקוס מומוס או שמן זית לשימון
2-3 תוספות אופציונליות לפי העדפה. התוספות כאן בלתי מוגבלות:
פלפל אדום, בצל, כרישה, פטריות,  תירס, קישואים, עגבניות מיובשות, צ’ילי ופפריקה, סלק, בטטה, תרד, עירית, בזיליקום,  פטרוזיליה, קוביות עוף, גבינת עיזים, ועוד..

הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מכינים 2-3 תוספות לבחירה וחותכים לקוביות קטנות. 
בקערה טורפים את הביצים בעזרת מזלג.
מניחים את התוספות הנבחרות ומערבבים שוב.
משמנים את השקעים בשמן קוקוס או שמן זית.
ממלאים את השקעים  בתערובת הביצה הטרופה כמעט עד הסוף.
אופים כ-20 דקות. עד שיציב.
ניתן להקפיא.

לספר קל טעים ובריא – מטבח בריא בלי תירוצים בגרסה דיגיטלית 
למארז חוברות המתכונים הבריאים שלי

לספר מתוקים ובריאים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קבלו את כל המתכונים, הטיפים והמבצעים ישירות למייל