fbpx

מאפינס שוקולד מטריפים ללא גלוטן וללא סוכר!!

אם החלטתם להימנע מגלוטן, בטח גיליתם שאין כל כך הרבה אפשרויות בריאות, בלשון המעטה..
חנוית טבע, קונדיטוריות ובתי קפה קפה רוויות במאפים “ללא גלוטן”,
אבל הם מכילים דברים אחרים שממש לא בריאים..
אז אנחנו לא רוצים להתפשר על הבריאות שלנו, והאמת גם לא על הטעם!
החדשות הטובות הן שאפשר ליהנות ממתוקים בריאים ללא גלוטן,
מבלי לוותר על ההנאה, מבלי לוותר על הטעם, ומבלי להתפשר על הבריאות שלנו!
המאפינס האלו הם דוגמא אחת! ללא גלוטן, ללא סוכר!!

הנה המתכון:
מאפינס שוקולד ללא גלוטן וללא סוכר:
מצרכים לתבנית של 6 מאפינס גדולים או 12 קטנים..
1/2 כוס קמח שקדים
1כפית אבקת אפיה (ללא אלומיניום)
קמצוץ מלח
1/2 כוס אבקת קקאו טבעית
1/4 כוס סירופ מייפל טהור
1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי (להמיס כמה שניות בקערה עם מים רתוחים)
1/2 כוס רסק תפוחים
4 כפות זרעי פשתן טחונים
1/2 כוס חלב שקדים חם/סויה/אורז/קוקוס
כף חומץ תפוחים טבעי
כף תמצית וניל טבעית

לזיגוג שוקולדי:
3 כפות שמן קוקוס מומס
1/4 כוס חמאת בוטנים טבעית /ממרח שקדים טבעי
1/4 כוס אבקת קקאו
2 כפות מייפל טהור.

הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מרפדים תבנית למאפינס בניירות אפייה.
מערבבים זרעי פשתן עם 1/2 כוס חלב שקדים חם וכף חומץ תפוחים ומניחים בקערה.
מערבבים חומרים יבשים בקערה: קמח שקדים, אפיה, מלח, אבקת קקאו..
מוסיפים לקערת זרעי הפשתן את החומרים הרטובים ומערבבים היטב: שמן קוקוס, רסק תפוחים, מייפל, תמצית וניל..
מוסיפים את החומרים היבשים מעל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
ממלאים את כוסות הנייר כמעט עד הסוף (3/4)
אופים במשך 15-20 דקות
לאפשר למאפינס להתקרר במשך 5 דקות על השייש.
לבינתיים מכינים את הזיגוג:
מערבבים את כל החומרים של הרוטב השוקולד ומוזגים כף אחת על כל מאפינס..
אפשר להכפיל כמויות ולהקפיא..

לקורס האינטרנטי להכנת גבינות וממרחים טבעוניים ..
לקורס האינטרנטי להכנת קינוחים בריאים ללא סוכר וללא גלוטן במחיר מוזל.
לאכול בריא כל השנה- 3 חוברות PDF ישירות למחשב שלך..

1 מחשבה על “מאפינס שוקולד מטריפים ללא גלוטן וללא סוכר!!”

  1. היי, המאפינס התנפחו מאוד לאחר 10 דקות אפייה, ולאחר כמה דקות בודדות שקעו נורא, נשארו נוזליים. הכנתי את המתכון שרשום ללא כל שינוי. יש לך רעיון מה הייתה הבעיה? הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו הוא שהכנתי אותם בתבניות מאפינס מסיליקון ולא מנייר אפייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *