קמתי עם חשק על הבוקר לנסות מתכונים חדשים לקראת הקורס לבישול בריא למורות שמתחיל מחר..
רציתי להכין משהו שמתאים לסתיו שהגיע..
עץ התפוזים שלי מלא, ויש לי בהקפאה שקית מפוצצת של חמוציות ופטל…
שילבתי בין שניהם, ויצאו מאפינס תפוזים ללא גלוטן עשירים בחלבון אווריריים וכיפיים..
5 דקות הכנה ועם מצרכים הכי בסיסיים שצריך במטבח בריא..
המאפינס האלו מאוד רכים, ואני ממליצה לאחסן אותם במקרר,
ולהוציא אותם לטמפרטורת החדר כשרוצים ליהנות מהם שוב.
כך אפשר יהיה ליהנות שוב מהמרקם והטעם שלהם.

מתכון למאפינס תפוזים ופטל ללא גלוטן

מצרכים ל-12 מאפינס

כוס קמח קוקוס
1/2 כוס קמח שקדים /שקדים טחונים לאבקה
6 ביצים אורגניות
1/2 כוס מיץ תפוזים (מ 2 תפוזים, או 6-8 קלמנטינות)
קליפת תפוז מתפוז כתום אחד (כ -2 כפיות)
1/2 כוס סירופ מייפל טהור
1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 כוס חמוציות טריות

הכנה
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
מניחים בתבנית מאפינס רגילה 12 כוסות אפייה מנייר.
(אפשר גם להשתמש בתבנית סיליקון)
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים חוץ מהחמוציות:
קמח קוקוס, ביצים, מיץ תפוזים, קליפת תפוז, סירופ מייפל, שמן קוקוס, וניל, סודה לשתיה ומלח.
חשוב לחבוט היטב בתערובת כדי לשבור  את כל הגושים.
ואז לקפל פנימה את החמוציות.
מחלקים את הבלילה בין 12 כוסות, ואז אופים בחום של 180 מעלות למשך 23-25 ​​דקות,
עד שהקצוות זהובים.
מניחים למאפינס להתקרר לפחות 20 דקות לפני ההגשה.

נ.ב
קורס להכשרת מנחות לבישול בריא – מקצוע המשלב בריאות פיזית, כלכלית, ואישית..
פרטים כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *