איך לבנות תפריט בריא וטעים לפסח,
בלי לעלות במשקל ומבלי לוותר על המאכלים המסורתיים?

3 דברים עיקריים מקשים עלינו לשמור על המשקל בחג הפסח:
1. זהו חג ארוך יחסית עם הרבה ארוחות משפחתיות מדושנות.
2. יש בו מצות, ביצים, מצה בריי, קניידלעך, ואין לחם!
3. מחסור בפעילות גופנית

המטרה בחג הזה מבחינתי היא לשמור שלא לעלות במשקל!
זה כשלעצמו יהיה הישג!
קצת תכנון, קצת סדר ואנחנו עוברים אותו בשלום.

הנה כמה דרכים שיעזרו לכם לעשות את זה:
תכנון – לתכנן את ארוחת החג!
בדיוק כפי שאתם מתכננים את הניקיונות לחג,
את הקניות, את עיצוב השולחן,
דאגו שארוחת החג תכיל גם מנות בריאות כמו:
סלטים טריים, תבשילים בתנור ופחות מנות מטוגנות ועשירות בשומן,
תכננו אילו קינוחים אתם הולכים להכין והכניסו להם מרכיבים בריאים יותר.
(יש לכם המון קינוחים בריאים ממני כאן באתר)

מצות או לא להיות?
השקיעו באלו עם הקמח המלא והסובין המלא
ואל תקנו את החבילות הגדולות שבמבצע.
פשוט מיותר.
גם אוכלים יותר,
וגם נשאר הרבה אחרי שהחג נגמר וחבל..
השתדלו להניח את חבילת המצות בארון
או בכלי סגור הרחק מזווית הראיה כדי למנוע נשנושים מיותרים..

לחמניות של פסח
מכילות בעיקר שמן וביצים.
הן גם קטנות וקשה להסתפק רק באחת..
עדיף להשאיר אותן מחוץ לתפריט
וליהנות מדברים אחרים שיש לנו בחג הזה.
לחוברת לחמים בריאים ללא גלוטן כשרים לפסח לחצו כאן  

קניידלעך
אי אפשר בלי קניידלך כמובן!
אבל- חשוב לשים לב לכמויות!
2 כדורים קטנים  מחולקים ל-4 עם מרק מספיקים בהחלט!

מצה בריי
להפחית את כמות הביצים ולטגן במחבת שאינו דורש המון שמן.

עוגיות של פסח
העדיפו תמיד את הגרסה הביתית ולא את התעשייתית.
השתדלו לקנות קינוחים או לאפות רק ביום החג.
עוגיות של פסח מלאות בשומן וצריך להיזהר!
חפשו אלטרנטיבות בריאות יותר:
סלט פירות, מצה עם חמאת בוטנים, ריבה..

לעשות בחירות נכונות
אי אפשר לאכול גם מצות, גם מצה בריי, גם קניידלך
וגם קינוחים בארוחה אחת.
בחרו חכם!
כל יום בחרו אילו ממאכלי החג אתם הולכים לאכול.
זה ישתלם לכם!
כך לא תעמיסו על הגוף ותשמרו על המשקל.

ומה לגבי ערב החג?
כמה טיפים:

לאפות ולקנות קינוחים רק ביום החג!
למה להעמיד את עצמנו במבחן?

לא ל”קזז” ארוחות!

טעות של הרבה אנשים היא להפחית
ארוחות במשך היום על מנת “לקזז” בארוחת החג.
כשלא אוכלים הגוף נמצא במצב של “חוסר באנרגיה”.
הוא מתחיל להיות חסכן,
אוגר שומן ומאט את קצב חילוף החומרים,
כך שהשגנו תוצאה הפוכה!
בנוסף, כשמגיעים רעבים לארוחת החג,
רוב הסיכויים שכמות האוכל שנאכל תהיה רבה יותר.
כשדואגים לגוף, ומספקים לו את האנרגיה שהוא צריך בזמן-
רמות הסוכר בדם מאוזנות והצורך “לטרוף” לא קיים.
ככה נהנים מהארוחה והגוף מתפקד לטובתנו!
לכן חשוב להקפיד על סדר הארוחות גם בערב החג.
כי בסופו של דבר זה יעלה לנו פחות.

סיבים תזונתיים
השתדלו להתחיל את הארוחה עם סלטים טריים.
במיוחד ירקות עליים וירוקים.
עצירות היא אחת התופעות הנפוצות והמתסכלות בחג הפסח.
לכן חשוב להוסיף אותם בכל הזדמנות.
עלים ירוקים “מרפדים” את הקיבה בסיבים,
דבר אשר עוזר לתהליך העיכול ולתחושת הכבדות,
גורם לתחושת שובע ובכך מפחית אוכל מיותר.
בנוסף, אכלו פירות בבוקר על בטן ריקה.
פירות עשירים בסיבים, “מקלחים” את המעיים
ועוזרים לגוף בניקוי פסולת ושומן.
העשירו את התפריט בפירות במיוחד במהלך חג הפסח.

ירקות וסלטים טריים
מזון חי נותן מקסימום אנזימים טבעיים
החיוניים לגוף וערכו התזונתי הכי גבוה.
הקליפות מוסיפות סיבים תזונתיים הכרחיים,
שחשובים במיוחד בפסח לעיכול תקין ולהורדת כולסטרול.
כדאי להגיש סלט כמנה עיקרית,
עם מנת חלבון כמו חזה עוף צלוי למי שעדיין אוכל חלבון מהחי,
או עם אגוזים וזרעים לטבעונים.
אם מבשלים ירקות,
הכי בריא לאדות אותם מעל מים רותחים ולהשתמש במי האידוי להכנת מרק.

אכלו בצורה חכמה ומודעת
בחרו לאכול את המאכלים האהובים עליכם במיוחד ואכלו אותם בהנאה.
לא לאכול עד שמרגישים “מפוצצים”.
השתדלו לא להעמיס יותר מדי מזון בבת אחת.
לאכול בהנאה עם הפסקות קצרות בין ביס לביס.
כשאוכלים הרבה בבת אחת- זה מאוד מעמיס על הגוף.
קשה לו לעכל כמות גדולה של אוכל בבת אחת,
ואז- גם נהיים כבדים ועייפים והחשק למתוק יהיה גבוה יותר
כי הגוף חייב אנרגיה כדי להמשיך לתפקד.

קינוחים
לא למהר לאכול את הקינוח.
חכו קצת.
שתו קודם משהו חם- תה ירוק מצוין להרגעת הדחף למתוק
לבחור בחוכמה- כשיש מבחר גדול של קינוחים
מומלץ לבחור קינוח אחד שעליו לא מוכנים לוותר
ולאכול ממנו בהנאה!
לחזור מיד לשגרה רגילה ולא להתפתות לעוד קינוחים.
מחר יום חדש! קינוח חדש!

שתייה
העדיפו מים, ורק מים!
משקאות תוססים מפריעים לעיכול,
בין אם הם ממותקים  בסוכר או בממתיק מלאכותי.
הפוספטים מפריעים לספיגת סידן והחומצות מגרות את הקיבה.
גם מיצים טבעיים לא שווים את הקלוריות,
אלא אם הם סחוטים טרי, ועדיף מיצי ירקות ולא פירות.
בכל זאת אין על מים.
אם  חסר לכם קצת טעם אפשר להוסיף פרוסות לימון,
עלי נענע או ג’ינג’ר טרי למים שלכם.

הקפידו על זמני אכילה
ארוחות החג מתקיימות בדרך כלל בשעות המאוחרות של הערב.
אנחנו יכולים למצוא את עצמנו אוכלים את המנה העיקרית
בסביבות השעה 22:00 בערב, וזה עוד לפני קינוח ופיצוחים..
לכן, השתדלו בשאר הימים לאזן את העומס על הגוף,
ולהפסיק לאכול לאחר השעה 20:000 בערב.

להיות פעילים

הדבר הגרוע ביותר שאתם יכולים לעשות
לגוף שלכם ולבריאות שלהם-  הוא להירדם לאחר הארוחה.
השתדלו להישאר פעילים עד כמה שאתם יכולים.
אפילו לעזור לפנות את השולחן, ולשטוף כלים יכול לתרום לגוף.
במהלך החג השתדלו לטייל בטבע,
ובמקום להתעסק במה אוכלים- להתעסק- באיפה כדאי לטייל!
תחשבו על פעילויות משותפות עם הילדים
והכי חשוב- להנות!
הרי המטרה היא לנצל זמן איכות ביחד והחג הוא הזדמנות מצוינת לבילוי משפחתי !

תפריט לדוגמה לארוחה מומלצת:

מנה ראשונה:
סלטים טריים- חסה, כרוב, ירקות..
להוסיף סלטים מבושלים
השתדלו לא להפריז בסלטים מטוגנים ועתירי שמן
או סלטים עם תפו”א
+
מנת מרק עם 2 קניידלך קטנים מחולקים/ מנת דג עם 1/2 מצה רטובה

מנה עיקרית
ירקות בתנור
ירקות מבושלים/ קטניות למי שאוכל
מנה בשרית/צמחונית
מנת פחמימה:בטטה, דלורית, קינואה, אורז (למי שאוכל)

שתייה חמה
קינוח אחד

מומלץ לשתות מים במהלך הארוחה- לגימות קטנות.
אפשר לשתות כוס יין

המסר שלי לחג הפסח קשור למסר שלי לחיים בריאים:
כל זמן הוא הזמן הנכון לצאת לחופשי,
אלוהים יגבה אותך כל הדרך בניסים ונפלאות,
באותות ומופתים, אם רק תיקחי
את הצעד הראשון שלך
אל החופש, אל ישראל שלך,
אם תתיישרי עם ההוויה האלוהית,
אם תנקי את החמיצות בחייך,
אם תחליטי לשים סוף לעבדות המחשבתית
ולהשתחרר במסע האישי שלך אל הארץ המובטחת.

הצעד הראשון הוא החשוב ביותר!

כל פסח הוא תזכורת לכך,
לקחת את הצעד אל החופש,
לצאת מהעבדות המחשבתית,
מהחושך אל האור
לצעוד ישר-אל האושר,
מהמדבר אל הארץ הפורחת
וכל מה שצריך לעשות זה לנקות.
כמה שיותר לנקות.

מאחלת חג חירות שמח ובריא
ממני באהבה,
גלית

2-5 קילו ב-30 יום- התוכנית האינטרנטית – פרטים כאן
מארז מתכונים חגיגי במחיר מוזל שאסור לפספס – להצצה כאן
ה
ספר מתוקים ובריאים המלא- הצצה לספר כאן

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *