fbpx

מתכון למרק שעועית בריא ומפנק!

שעועית היא קטניה מאוד בריאה.
יש בה המון ויטמינים ומינרלים חיוניים,
והיא עוזרת להוריד את רמות הכולסטרול,
עוזרת במניעת מחלות של לב וסרטן,
ובאופן כללי משעשעת את הגוף והנפש.
(ומכאן אגב השם שעועית- מהמילה שעשוע..)

שעועית היא קטניה בעלת ערך גליקמי נמוך
מה שאומר שלגוף לוקח זמן לעכל אותה
ולכן זה טוב לנו כי היא מאזנת את רמות הסוכר בדם,
וזה נותן תחושת שובע לאורך זמן ומפחית את החשק למתוק.

ומי שחושש מאכילת קטניות או חושב שהוא רגיש לקטניות:
כדאי שיוסיף בהדרגה את השעועית לתפריט היומי.
ככל שאוכלים יותר קטניות הגוף מתרגל יותר ויותר..
אז לכו להכין מרק שעועית.. מאוד בריא ומשביע!

מצרכים
2 כוסות שעועית שהושרתה ובושלה /2 כוסות שעועית קפואה
(אני משתמשת פעם בשעועית קפואה מבושלת ופעם בתערובת שעועית שאני משרה..)
בצל גדול קצוץ גס
3 כפות שמן זית
5 שיני שום כתוש
2-3 גזרים מגורדים גס או חתוכים לקוביות
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
3-2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות/ שורש סלרי מגורד
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
לא חובה: 1/2 כוס קינואה/דוחן/גריסי פנינה/אורז
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה

 תבלינים
2-3 עלי דפנה
3 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
כף גדושה כמון
כפית כורכום
כף חוויאג’ למרק
מלח ופלפל שחור/לבן

הכנה

בסיר למרק מטגנת קלות 1 בצל גדול עם 2-3 כפות שמן זית עד שהבצל מזהיב מעט.
מוסיפה  שיני שום כתושות
2-3 גזרים מגורדים גס או חתוכים לקוביות
בטטה קוביות
2 -3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות או שורש סלרי מגורד (מה שיש לי)
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
מערבבת הכל יחד כמה דקות ומוסיפה את השעועית
1/2 כוס גריסי פנינה או אורז מלא (לא חובה)
ממלאה מים לפי גודל הסיר
מביאה לרתיחה
מנמיכה את האש ומבשלת על אש קטנה עד שהשעועית מתרככת (אבל לא רכה מדי)
מכבה את הסיר וכשהסיר מכובה מוסיפה:

תבלינים
צרור כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה.
אפשר להגיש עם צנים מלחם מלא יחד עם ממרח פסטו- אגוזים, או ממרח עגבניות..
הנה מתכון לממרח אדממה
בתיאבון..

לקורס הקטניות המצולם
50 ממרחים בריאים
הספר מתוקים ובריאים 

הספר מתוקים בריאים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *