עוגה חגיגית טבעונית בשלוש שכבות: וניל, אגוזים ואוכמניות

עוגת שחיתות בריאה? יש דבר כזה!

עוגה נפלאה, טעימה, מרשימה ובריאה. מתוך הספר: מתוקים ובריאים של גלית שלגי

את כל המצרכים למתכון ניתן להזמין עד הבית בקליק אחד בתחתית העמוד

חומרים לבסיס:

1.5 כוסות אגוזי מלך (200 גרם)
1.5 כוסות תמרים מגולענים מסוג מג’הול (בערך 12 יחידות)
1/4 כוס פתיתי קוקוס טחון

חומרים למילוי קשיו – וניל:

1 כוס אגוזי קשיו טבעיים
7 תמרים מסוג מג’הול
3 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
1/4 כוס סירופ מייפל טהור
כפית תמצית וניל טבעית
1/2 כוס חלב שקדים/סויה

חומרים למילוי אוכמניות:

1 כוס אגוזי קשיו טבעיים (100 גרם)
7 תמרים מסוג מג’הול
1 כף שמן קוקוס במצב נוזלי
1 בננה בשלה מעוכה
כפית תמצית וניל טבעית
2 כוסות אוכמניות קפואות/ כפית אבקת סלק אורגנית

הכנה:

1. מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את חומרי הבסיס לבצק יציב בעזרת הידיים (אין צורך במעבד מזון, כיון שהתמרים רכים וקלים לעבודה)
ומרפדים תחתית עוגה עגולה קוטר 24 ס”מ באופן שווה

2. מכינים קרם וניל – קשיו: מערבבים את כל חומרי המילוי במעבד מזון ומעבדים 5 דקות עד לקבלת קרם חלק
(במידת הצורך מוסיפים עוד נוזל לקבלת קרם חלק)

3. שופכים את המילוי לתבנית המרופדת ומקפיאים לחצי שעה.

4. לבינתיים מכינים את קרם האוכמניות:
במעבד מזון מעבדים את כל חומרי המילוי לפחות 3 דקות עד לקבלת תערובת במרקם שמנת

5. מוציאים את העוגה מההקפאה ומוסיפים את מילוי האוכמניות על קרם הקשיו. מחזירים להקפאה ל-6 שעות לפחות או למשך הלילה.

6. מוציאים מהמקפיא 20 דקות לפני ההגשה.
יש לשמור את העוגה במקפיא.

קליק קטן למטה, ותוכלו להוסיף את המצרכים במתכון לסל הקניות ולקבל אותם במשלוח עד הבית 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *