עוגה חלומית עם מרכיב סודי!

עוגת חומוסבכל סדנה שאני מקיימת יש מתכון אחד שגונב את כל ההצגה.
בסדנת הקטניות האחרונה שלי, העוגה הזו פשוט כבשה את כולם,
כי פשוט יצאה עוגה נפלאה, פשוט מושלמת!
אני תמיד אוהבת  להפתיע את הלקוחות שלי במתכונים  המכילים שילובים מעניינים ולא קונבנציונליים,
וכשנתתי למשתתפות הסדנה לטעום את העוגה ולנסות לנחש ממה היא עשויה, אף אחד פשוט לא הצליח
לקלוע שהיא עשויה מחומוס! כן מגרגירי חומוס!
האמת שכבר יצא לי לפגוש את החומוס בקינוחים  פה ושם בבית סבתי, גם במטבח ההודי, וידעתי שיש לו פוטנציאל.
וכשעלה לי הרעיון לנסות להכין ממנו קינוח, ידעתי שיצא מעניין, אבל לא חשבתי שזה יהיה כל כך מוצלח כבר מהניסיון הראשון!
העוגה כל כך פשוטה להכנה, וכל כך טעימה, גבוהה, ללא גלוטן, בקיצור- אתם פשוט חייבים לנסות. הצלחה בטוחה!!

 המתכון:
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1 כוס סוכר קוקוס/סויטנגו/ סוכר קנים אורגני
כפית תמצית וניל טבעית
1/2 כוס שמן קוקוס
כוס קוקוס טחון
1/2 כוס קמח קוקוס
1/2 כפית תמצית וניל טבעית
כף אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה (חפשו את זו ללא האלומיניום בסופרים)
4 ביצים- לגרסה טבעונית: 4 כפות זרעי פשתן מעורבבים עם 3/4 כוס מים או חלב שקדים
קליפה מגורדת מלימון אחד

הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
במעבד מזון מערבבים את כל החומרים לבלילה חלקה ונוזלית.
שופכים לתבנית אינגליש קייק מוארכת
אופים חצי שעה בחום של 180 מעלות.
* לא לאפות יתר על המידה על מנת שהעוגה לא תתייבש!

ספרו לי בתגובות איך יצא לכם?

למתכונים נוספים..
לסדנת מתוקים ובריאים עם גלית
הקורס לתזונה טבעית ובישול בריא
הספר “מתוקים ובריאים” 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן