עוגת “גבינה” דלעת טבעונית

עוגת גבינה דלעת

אחד המזונות שמאפיינים את הסתיו מבחינתי היא הדלעת. היא מתוקה, מזינה, יש לה צבע יפה,
ואמרתי למה שלא ננסה לעשות איתה משהו מתוק? בסוף יצא לי קינוח מהסרטים!
ממש כמו עוגת גבינה רק כמובן בלי גבינה. והשילוב של השוקולד עובד באופן מושלם!
בגלל שהעוגה הזו עשירה בשומנים בריאים ובאגוזים, הכנתי אותה בתבנית קפיצית רחבה בכוונה כדי שתצא לי דקה.
אני מעדיפה אותה ככה. לבינתיים מוזמנים להתענג, ואשמח לדעת מכם מהו קינוח הסתיו האהוב עליכם?

עוגת גבינה- דלעת:
הכנת הבסיס:
6 תמרים מסוג מג’הול מגולענים
כוס וחצי קמח שקדים /שקדים טחונים
כף אבקת קקאו טבעית
3 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
קורט מלח
כפית תמצית וניל טבעית
מערבבים את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק(אין צורך להשתמש במעבד מזון. עם הידיים מספיק)
מהדקים היטב את הבצק שנוצר לתוך תבנית קפיצית באופן שווה ומרפדים את כל התחתית. מניחים בצד.

למילוי:
1 כוס ממרח קשיו טבעי/ממרח שקדים טבעי
1/2 כוס פירה דלעת
1/2 כוס סירופ מייפל טהור
1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
כפית קינמון
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
כפית מיץ לימון טרי
1/3 כפית מלח
מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה, שופכים את התערובת לתבנית עם הבסיס.
מנחים בצד.

להכנת ציפוי שוקולד:
2 כפות אבקת קקאו טבעית
2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
2 כפות סירופ מייפל טהור
1/2 כוס מים רותחים.
לערבב את כל החומרים יחד עם המיים ולשפוך מעל המילוי.
זהו. להקפאה ל4-6 שעות

חשוב להגיש את העוגה כשהיא מעט קפואה.
בטמפרטורת החדר היא תתמוסס ולכן חשוב לאכול אותה מהר לאחר החיתוך..
*אפשר להשתמש בדבש במקום בסירופ מייפל
אשמח אם תשאירו תגובות איך יצא לכם?

למתכונים נוספים..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן