עוגת ראווה חגיגית לפסח ללא גלוטן

הנה מתכון קל לעוגת גזר מרשימה במיוחד!
קערה אחת, 10 דקות הכנה ולתנור!

אחד היתרונות שיש לעוגה הזו
זה שהיא מכילה קמח קוקוס.

קמח קוקוס הוא נטול גלוטן,
עשיר בסיבים תזונתיים,

עד כדי כך שבאמת צריך כמה ביצים
כדי להרים אותם לגובה
ולהעשיר אותם בלחות.

מחכה לכם עוגה גבוהה,
מרשימה, עשירה בחלבון,

עם ממתיקים טבעיים
שיאזנו את רמות הסוכר בדם
ואת החשק למתוק.

הסוד של העוגה הזו נמצא בקרם!
שעשוי לא פחות ולא יותר מבטטה לבנה!!

הידעתם שבטטות מגיעות במגוון צבעים שונים?
יש בטטות כתומות, סגולות, ולבנות, וכולן מתוקות!
השתמשתי בבטטות לבנות כי רציתי
שזה יראה כמו קרם גבינת שמנת המסורתית!
קרם שאומרים עליו: to good to be true!

מוזמנים לבחור לכם את הציפוי העדיף עליכן
(בהמשך הוספתי 3 ציפויים אהובים עלי)

כדי לקבל עוגת ראווה מרשימה,
ממליצה לשפוך את הבלילה לשתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס”מ
או להכפיל כמויות לתבנית גדולה יותר.

מצרכים לעוגה:
1 כוס קמח קוקוס
1 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס שמן קוקוס נוזלי
8 ביצים, בטמפרטורת החדר
1 כף קינמון
1 כפית ג’ינג’יר מגורד
1/4 כפית אגוז מוסקט
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1 כף מיץ לימון
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כוסות גזר מגורר (כ 4 גזרים)
1/3 כוס אננס קצוץ (לא חובה)
1/4 כוס צימוקים (לא חובה)

אפשרויות ציפוי (מתכונים בהמשך):
קרם גבינת שמנת טבעונית
קרם פקאן מייפל
קרם קשיו

להכנת העוגה:
מחממים ל – 180 מעלות ומשמנים בנדיבות שתי תבניות בקוטר 20 ס”מ.
(טיפ: יש להוסיף נייר קלף בתחתית להסרה קלה יותר).

לשלב יחד את הקמח קוקוס, סירופ מייפל, שמן קוקוס, ביצים, קינמון, ג’נג’יר, מוסקט, מלח, מיץ לימון וסודה לשתיה,
ולערבב היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
לאחר שהבלילה אחידה להוסיף גזר מגורר, אננס, צימוקים, אגוזים קצוצים (אם משתמשים).

מחלקים את הבלילה לשתי תבניות ואופים  כ 35-40 דקות.
יש לקרר את העוגה 20 דקות לפחות.

לציפוי גבינת שמנת:
מצרכים:
1 בטטה לבנה גדולה
1/2  כוס סירופ מייפל
6 כפות שמן קוקוס (נמס)
2-4 כפות מים
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית חומץ תפוחים
1/8 כפית מלח

הכנה:
לקלף  את הבטטה ולחתוך לקוביות.
להעביר לסיר אידוי  ולאדות 10-15 דקות את שקוביות הבטטה מתרככות.
ממלאים כוס מדידה דחוסה בקוביות הבטטה (שומרים את הקוביות הנותרות לסלט)ומועכים קלות.
מעבירים את מחית הבטטה המעוכה למעבד מזון, מוסיפים סירופ מייפל, שמן קוקוס, 2 כפות מים, מיץ לימון, חומץ תפוחים ומלח. מעבדים לתערובת חלקה.
אם התערובת לא חלקה מספיק, להוסיף עוד מים 1-2 כפות בכל פעם. להיזהר לא להוסיף יותר מדי.
לצפות את העוגה ולקשט במייפל ואגוזים.

לציפוי קרם קשיו:
3/4 כוס קשיו מסוננים לאחר שעתיים השרייה
2 כפות שמן קוקוס, נמס
3 מייפל או דבש
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון טרי
1/4 כפית מלח
2-4 כפות מים, לפי הצורך

הכנה
מערבבים את ששת המרכיבים הראשונים בבלנדר בעל עוצמה גבוהה, עד לקבלת קרם שמנת חלק.
מוסיפים מים בהתאם לצורך כדי למזג.
לתקן טעמים, לאחר מכן להעביר לקירור לפחות לשעה כדי שהתערובת תתעבה.
מצפים עוגה.

ציפוי פקאן מייפל:
מצרכים:
3/4 כוס אגוזי פקאן
1/4 כוס סירופ מייפל טהור
2 כפות שמן קוקוס נמס
1/4 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ של מלח

הכנה
מערבבים את כל המרכיבים בבלנדר במהירות גבוהה, וממזגים עד לקבלת קרם חלק.
אפשר להשתמש לזיגוג באופן מיידי, או לעבות שעה במקרר.

לספר מתוקים ובריאים המלא ללחוץ כאן 

למארז מתכונים בריאים במחיר מבצע ללחוץ כאן

לתוכנית פשוט לאכולך בריא 

תערובות התבלינים שלי- הופכים את המטבח לחגיגה של בריאות

תערובות התבלינים של גלית שלגי

מה יש באבקת המרק הטבעית שלי?

הספר מתוקים ובריאים
הספר מתוקים בריאים
פשוט לאכול בריא תוכנית לירידה בריאה במשקל

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן