עוגת גלידה קרמל מלוח ללא גלוטן, טבעונית

ללא אפייה, ללא גלוטן, ללא סוכר לבן, טבעונית, רואו. מתאימה לקיץ.

את כל המצרכים למתכון ניתן להזמין בקליק אחד בתחתית העמוד 🙂

תארו לעצמכם בסיס ביסקוויטי, שמעליה שכבת שמנת, קרמל מלוח וגנאש שוקולד עשיר – האם אתם מזילים ריר? 
זו עוגת גלידה הכי לגיטימית למטבח בריא!
מושלם לקיץ!

מצרכים לבסיס עוגה עגולה קוטר 20 ס”מ:

1 כוס קמח שיבולת שועל/ קמח שקדים/חצי חצי
⅓ כוס חמאת בוטנים/ שקדים טבעית
2 כפות סירופ מייפל טהור

למילוי קרם:

1 כוס אגוזי קשיו שהושרו לפחות 4-6 שעות
חצי כוס קרם קוקוס מלא (100%)
4 כפות חמאת קוקוס / שמן קוקוס במצב נוזלי
3 כפות סירופ מייפל טהור
½ כפית תמצית וניל טבעית

לקרמל מלוח:

¾ כוס קרם קוקוס מלא שומן
חצי כוס חמאת בוטנים טבעית
5 כפות סוכר קוקוס /סירופ אגבה/סוכר קנים אורגני
קורט מלח
½ כוס חצאי בוטנים (ללא מלח)

לגנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר 70%  
חצי כוס חלב קוקוס/שקדים 

לציפוי:

בוטנים קצוצים
טפטוף של חמאת בוטנים
מלח 

הכנה:

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
מכינים את הבסיס:
בקערה מניחים קמח שיבולת שועל, מוסיפים את חמאת הבוטנים ואת סירופ מייפל וממזגים עד לקבלת בצק.
מרפדים באופן שווה את תחתית התבנית ומהדקים היטב.
מניחים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי:
מניחים את כל חומרי המילוי בבלנדר ומעבדים לתערובת חלקה.
יוצקים את התערובת מעל הבסיס ומחזירים למקפיא למשך 30 דקות.

להכנת הקרמל:
מניחים את קרם הקוקוס בסיר קטן ומחממים על אש בינונית.
מוסיפים את חמאת הבוטנים, סוכר קוקוס ומלח ומערבבים יחד. מביאים לרתיחה, נותנים לרתיחה להימשך 30 שניות, תוך ערבוב רצוף, ואז מורידים מהאש.
מפזרים חצי כוס חצאי בוטנים מעל שכבת הקרם, ואז שופכים את הקרמל ומפזרים מעליהם את הבוטנים הנותרים.
מניחים חזרה לתוך המקפיא.

ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים רותחים לקרם חלק.
מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב.
יוצקים את גנאש השוקולד מעל שכבת הקרמל ומניחים חזרה במקפיא למשך 4-6 שעות (או לילה).

למעלה מטפטפים חמאת בוטנים, מקשטים בעוד בוטנים ומלח  גס ומגישים.

קליק קטן למטה, ותוכלו להוסיף את המצרכים במתכון לסל הקניות ולקבל אותם במשלוח עד הבית 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *