העוגה הזו תמיד גונבת את ההצגה בכל סדנאות הבישול שלי,
הנה המתכון:

עוגת שוקולד קינואה ושעועית שחורה (ללא גלוטן):
1/3 כוס חלב שקדים/סויה/אורז
4 ביצים/ לגרסה טבעונית- כוס וחצי רסק תפוחים
כפית תמצית וניל טבעית
1/2 כוס שמן קוקוס
2 כוסות קינואה לאחר בישול
1/2 כוס שעועית שחורה לאחר בישול
1 כוס סוכר קנים אורגני/ מייפל/ סוכר קוקוס
1 כוס אבקת קקאו טבעית
כף אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
תבנית עגולה 24 ס”מ. לעוגת יומולדת- 22 ס”מ
הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
מעבירים את כל החומרים היבשים לקערה ובעזרת כף מערבבים קלות.
מעבירים את כל החומרים הרטובים לבלנדר/ למעבד מזון ומערבבים למשך 2
דקות עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים חומרים יבשים ומעבדים שוב כמה שניות.

מעבירים את התערובת לתבנית עגולה משומנת בשמן קוקוס
מכניסים לתנור לתנור לחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות
יש לשים לב לא לייבש את העוגה!

לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין אפשר להכין
קרם גנאש:
בסיר קטן מחממים פחית אחת של קרם קוקוס
מוסיפים 2 כפות אבקת קקאו
מוסיפים 1/2 כוס מייפל/ דבש/סילאן
1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
חצי כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
מערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה
שופכים על העוגה שהתקררה.
** העוגה נמוכה. לעוגת יומולדת עשירה ומרשימה אפשר להכין 2 עוגות.

הספר מתוקים ובריאים
הקורס המצולם להכנת קינוחים בריאים ללא גלוטן
הקורס המצולם לבישול בריא בנושא קטניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *