fbpx
גלית שלגי לחיות בריא

הזמנות ושירות לקוחות: 073-7544431

פיצה מבצק חצילים ללא גלוטן

Pizza with pesto, spinach and cherry tomatoes

אני אוהבת פיצה. כלומר, אני מאוד אוהבת פיצה.
שנים לא אכלתי פיצה.. גם כי אני לא אוכלת מוצרי חלב,
וגם כי אני לא צרכנית גדולה של קמח לבן..
אז לא נשארה לי ברירה.. להמציא לי גרסה בריאה משלי..
וחשוב שתהיה טעימה. ונקייה. נקייה מחומרים מרעילים ומזיקים לגוף..
איך אפשר למצוא פיצה שהיא ללא גלוטן, ללא חלב,ללא שמרים, קלה להכנה טעימה ובריאה יותר?
ניסיתי טונות של בצקים לפיצה ללא גלוטן וללא שמרים.
מבצק כרובית, קמח חומוס ועוד כל מני רעיונות..
אבל הבצק הזה לוקח בגדול! הביקורות הכי טובות בבית.. פיצה מבצק חציל!
הנה המתכון המלא:

לבצק
1 חציל גדול
1/2 כוס קמח שקדים/ שקדים לבנים טחונים
2 כפות קמח קוקוס
2 כפות זרעי פשתן טחונים
1 ביצת חופש אורגנית/לגרסה טבעונית:
2 כפות זרעי פשתן טחונים נוספים מעורבבים עם 1/4 כוס מים
1 כפית תיבול איטלקי (זעתר, טימין, אורגנו)
1/2 כפית מלח אטלנטי
1/4 כפית פלפל אדום חריף לפי הטעם

תוספות אפשריות:
ממרח עגבניות
ממרח פסטו
עגבניות שרי צלויות
קוביות בטטה אפויות
כרוב ניצנים צלוי
קישוא צלוי
עלי בזיליקום
בצל
פטריות
פלפל אדום
פרחי כרובית, כרובית ברוקולי
גבינת פרמזן טבעונית
(מתוך הקורס להכנת גבינות טבעוניות)

הכנה
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
3. מקלפים ומגרדים חציל ונותנים לו לנוח בקערה כ-10 דקות.
4. לבינתיים מכינים תוספות.
5. לאחר 10 דקות עוטפים את החציל במגבת מטבח וסוחטים מעל קערה כדי להסיר את עודפי המים.
6. מחזירים את החציל חזרה לקערה גדולה ומוסיפים את שאר החומרים.
7. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ויוצרים מהבצק כדור.
8. מניחים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים עד לקבלת בצק בעובי של 1/2 ס”מ.
9. אופים במשך 15 דקות ומוציאים.
10. מניחים מעל הבצק האפוי נייר אפיה נוסף, ובזהירות הופכים אותו לצד השני על גבי נייר האפיה החדש.
11. אופים צד שני למשך 10-15 דקות נוספות או או עד לקבלת גוון זהוב.
12. מוסיפים תוספות לפי בחירה ומכניסים לתנור לחום גבוה למשך 5 דקות נוספות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *