צ’יזבורגר ברוקולי טבעוני

המבורגר, קציצה, לא משנה איך תקראו למנה הנהדרת הזו. הטעם הגבינתי כאן מתקבל בזכות השמרים התזונתיים.

מנה טבעונית, ללא גלוטן, קלה להכנה. ניתן להקפיא.

את כל המצרכים למתכון ניתן להזמין בקליק אחד בתחתית העמוד 🙂

מצרכים:
3 כוסות פרחי ברוקולי טריים או קפואים
כוס ורבע גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפוא)
כוס קינואה מבושלת
כף חרדל דיז’ון
1/2 כוס שמרים תזונתיים
4-6 כפות קמח קינואה
כף אבקת שום
מלח ופלפל לפי הטעם
לא חובה: שמן זרעי ענבים

הכנה:
בסיר אידוי או בעזרת סיר מים ומעליו מסננת קטנה, מאדים את הברוקולי 5-7 דקות עד שהוא מתרכך.
מסננים ומניחים להתקרר.
ברגע שהברוקולי התקרר לחלוטין מעבירים למעבד מזון ומעבדים בכמה פולסים לפירורים.
מוסיפים גרגירי חומוס, קינואה וחרדל ומעבדים עד שמתקבל מעין “בצק”.
מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים עם הידיים עד לקבלת בצק יציב. להוסיף עוד קמח קינואה לפי הצורך.
יוצרים מהבצק קציצות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
מניחים במקרר להתגבשות לפחות לשעה.

אופציות בישול:
1) מחממים 1-2 כפות שמן זרעי ענבים על מחבת רחבה .מניחים את הקציצות ומטגנים קלוץ 2-3 דקות מכל צד.

2) מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, ואופים למשך 20 – 30 דקות, עד שההמבורגרים פריכים.

קליק קטן למטה, ותוכלו להוסיף את המצרכים במתכון לסל הקניות ולקבל אותם במשלוח עד הבית 🙂

 

לצפייה בכל המוצרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *