צ’יפס פיקנטי טבעוני מוקרם בתנור

צ’יפס ירקות שורש מוקרם. טבעוני ללא גלוטן, ללא שמן!


5 מצרכים שיתנו לכם צ’יפסים מירקות שורש כמו: בטטה, תפוחי אדמה וסלק, ללא גלוטן, ללא גבינה, ללא שמן!!

הבסיס הוא כמה דקות אידוי, ולתנור לסיום קריספי.

 הסוד שנותן את הטעם של הגבינה המוקרמת הם שמרי הבירה.

 שמרי בירה בעלי טעם המזכיר “גבינת פרמזן”, מכילים חומצות אמיניות חיוניות פי שניים מסוגי השמרים האחרים.
הם אינם רעילים לגוף כמו שמרי הקנדידה, הם הם מאזנים רמות סוכר בדם והם מקור מצוין לויטמינים ומינרלים.

הצ’יפסים האלה יהפכו לחטיף המושלם בארוחת חג חגיגית או כתוספת טעימה. מושלם לטבעונים!

הם ילכו נהדר עם מטבלים כמו גווקאמולי, או רוטב צ’ילי חריף!

אפשר לעשות רק עם בטטה/תפו”א/סלק/מיקס

או להכין תבנית מכל ירק

 מצרכים:

2 בטטות גדולות רצוי אורגניות שטופות (משאירים את הקליפה) חתוכות לפלחים עבים

1 סלק גדול חתוך לפלחים

 4-5 תפוחי אדמה אדומים שטופים עם הקליפה חתוכים לפלחים עבים

3 כפות שמרי בירה או שמרים תזונתיים

1 כפית אבקת צ’ילי

1/2 כפית אבקת שום

1/2 כפית מלח ים, או יותר לפי הטעם

לא חובה אך מומלץ:

1/2 כפית פלפל  לבן

עוד אופציות לתיבול:

עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים

כמה שיני שום כתושות

כפית רסק עגבניות

 הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות

מרפדים תבנית תנור מרובעת גדולה בנייר אפייה.

מניחים את הירקות בסלסלת אידוי או במסננת גדולה מעל סיר עם מים רותחים.

מכסים ומאדים 7-5 דקות עד שהם מעט רכים אבל לא מבושלים.

מעבירים לקערה, מוסיפים תבלינים: שמרי בירה או שמרים תזונתיים, אבקת צ’ילי, אבקת שום, מלח, פלפל לבן (לא חובה) וכל התבלינים האחרים שרוצים.

מקפיצים בעדינות את הקערה כדי שכל הפלחים יהיו מצופים בתבלינים.

מסדרים בשכבה אחידה על תבנית מרופדת בנייר אפיה, לא אחד על השני.

ככל שיהיה להם יותר מקום, הם יהפכו פריכים יותר.

 אופים 15 דקות.

הופכים במידת הצורך כדי להבטיח אפייה בשני הצדדים או אופים עוד 10 דקות עד שהם נעשים זהובים.

מגישים חם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *