קינוח אגוזים מטריף מבצק פריך טבעוני ללא גלוטן!

מאפה קאדה

כשאני טועמת קינוח שווה וטעים, אני חייבת למצוא לו גרסה בריאה יותר..
אני לא ארפה עד שאצליח ליצור גרסה טעימה לא פחות וקצת יותר בריאה!!
ככה יצא עם הקינוח הזה: בעלי האהוב הביא לי השבוע לטעום קינוח גרוזיני מסורתי..
קינוח מטריף וטעים שכולו עשוי מאגוזים עם שכבה דקיקה של בצק פריך!!
קיבלתי את המתכון של הבצק שנפלא בפני עצמו רק שהוא מכיל קמח לבן וחמאה..
ניסיתי עם קמח אורז וחמאת קוקוס, והנה התוצאה לפניכם: “קאדה” מבצק פריך טבעוני וללא גלוטן!!

את כל המצרכים למתכון ניתן להזמין עד הבית בקליק אחד בתחתית העמוד

הנה המתכון:

חומרים לבצק
1/2 כוס קמח שקדים/שקדים טחונים
כף שמן קוקוס במצב נוזלי
2 כוסות קמח אורז
3/4 כוס מים
1 כפית חומץ תפוחים אורגני
1/4 כפית סודה לשתייה
קמצוץ מלח

חומרים למילוי
3 כוסות אגוזי מלך קצוצים (בערך 300 גרם)
3/4 כוס סוכר קוקוס/קנים אורגני
1/4 כוס מייפל טהור/ אגבה/סילאן
1/4 כפית קינמון

הכנה 
מחממים תנור לחם של 180 מעלות
בקערה מניחים את כל חומרי הבצק. לשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. אפשר גם לערבב בעזרת מעבד מזון עם וו לישה.

מכינים את המילוי:
בקערה  מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל-2 עיגולים.
מניחים עיגול אחד על גבי נייר אפיה, ובעזרת מערוך או בעזרת הידיים פותחים את הבצק למלבן
באורך 30 ס”מ וברוחב 5 ס”מ.
מניחים חצי מכמות מילוי האגוזים במרכז המלבן.
מרימים את 2 שולי הבצק הצדדיים לאמצע ומהדקים בצביטות, וסוגרים את הבצק.
בעזרת מערוך מרדדים ומשטחים שוב את המלבן הממולא באגוזים לאורך ולרוחב עד שרואים את האגוזים.
(עובי המלבן 1/2 ס”מ בערך)
מעבירים את המאפה לתבנית אפייה עם נייר האפייה
אופים 20-30 דקות בערך עד שהמאפה מתחיל להזהיב.
מוציאים מהתנור. כשהמאפה התקרר לחלוטין חותכים לריבועים או משולשים בעזרת סכין חדה..
חוזרים על הפעולה עם הכדור השני..

קליק קטן למטה, ותוכלו להוסיף את המצרכים במתכון לסל הקניות ולקבל אותם במשלוח עד הבית 🙂

תמונה מוצר מחיר וריאציה כמות רכישה
29.90 לא זמין
חסר במלאי
23.50 לא זמין
14.50 לא זמין
29.90 לא זמין
28.0052.00
22.00 14.00 לא זמין
32.00 28.00 לא זמין
סך הכל 0

הספר מתוקים ובריאים

בית הספר לבישול באינטרנט עם גלית שלגי

1 מחשבה על “קינוח אגוזים מטריף מבצק פריך טבעוני ללא גלוטן!”

  1. בא לי להכין את זה ולא כל כך הבנתי מה בדיוק עושים עם הבצק. למה צריך 2 עיגולים, איפה משתמשים בעיגול שני? למה לא לעשות ישר מלבן? אפשר פשוט לשים מלבן אחד, עליו מילוי ולחסות אותו עם המלבן השני?תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

X

PREV | NEXT