רוטב שמנת מטחינה וכורכום (טבעוני, ללא גלוטן)

 

רוטב שמנת מטחינה וכורכום מהיר ורבגוני להפליא, שיכניס המון אור ושמש למתכונים שלכם!

הוא פשוט הולך על הכל: על סלטים,ירקות קלויים, דגים, עוף, או כמטבל למקלות ירקות ואפילו כממרח על לחם קלוי. 
פשוט להכנה, ובאמת מעלה את המנה למשהו מיוחד ויוקרתי בלי הרבה מאמץ.  זה גם נשמר היטב בצנצנת או מיכל אטום במקרר לפחות למשך שבוע (אם נשאר).

ממליצה להכין מנה כפולה. זרעי השומשום עשירים בחלבון, ויטמינים ומינרלים וכן מספקים מנת שומן בריאה.


מצרכים  למנה אחת:

חצי כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מים
3 כפות מיץ לימון
1/2 כפית כורכום 
שן שום
כפית מייפל טהור
מלח ופלפל שחור

הכנה:

מוסיפים את כל המרכיבים  לבלנדר ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק. הוסיפו עוד מים כדי לקבל את הסמיכות הרצויה. 

לספר קל טעים ובריא – מטבח בריא בלי תירוצים בגרסה דיגיטלית 

למארז חוברות המתכונים הבריאים שלי

 

לספר מתוקים ובריאים