רולדת קינמון – קינוח טעים ובריא לפסח ללא גלוטן

לא הרבה יודעים אבל שמרים יבשים כשרים לפסח.
הנה נתכון מעולה לסופ”ש חגיגי:
רולדות קינמון ללא גלוטן (טבעוני!)
פינוק מיוחד אי אפשר לעמוד בפניהם

מצרכים:
לתערובת השמרים:

כפית שמרים יבשים
1/4 כוס מים חמים
1/2 כפית סוכר קוקוס

רטובים:
3/4 כוס מים חמים
1 כוס רסק תפוחים/ פירה בטטה/פירה דלעת
1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי

יבשים:
כוס קמח אורז
כוס קמח קינואה
חצי כוס קמח טפיוקה
1/4 כוס זרעי פשתן טחונים (או זרעי צ’יה)
2 כפות סוכר קוקוס
1 שקית אבקת אפיה
כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
כף חומץ תפוחים

למילוי
1-2 כפות שמן קוקוס מומס
4-5 כפות סוכר קוקוס
2 כפיות קינמון טחון

לציפוי גלייז לבן:
3/4 אגוזי קשיו טריים, שהושרו למשך שעה או 1/2 כוס חמאת שקדים טבעית
3 כפות סירופ מייפל טהור
4-6 כפות מים
1/2 כפית תמצית וניל
ל”אבקת סוכר קינמון”:
1 כוס אבקת סוכר קוקוס
1-2 כפות מים
כפית תמצית וניל
קורט מלח

הכנה
בקערה קטנה, מקציפים קלות בעזרת מזלג שמרים, מים חמים וסוכר הקוקוס. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות עד שמתפתח קצף מלמעלה. (זה מבטיח שהשמרים פעילים.)
בזמן שהשמרים תופחים,
בקערה נפרדת מערבבים קלות חומרים יבשים ומניחים בצד.

בקערה נוספת מערבבים היטב יחד חומרים רטובים: המים החמים, רסק תפוחים/פירה דלעת ושמן הקוקוס. שופכים התערובת לתוך תערובת היבשים ומוסיפים פנימה את החומץ תפוחים. מערבבים היטב, ואז מוסיפים פנימה את תערובת השמרים. מערבבים היטב עד ליצירת בצק אחיד. זה צריך להיות מעט דביק למגע, אך לא דביק מדי.

מעבירים את הבצק לנייר אפייה, ומפזרים מעט קמח אורז מעל החלק העליון של הבצק .
משטחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים ​​מלבן גדול, בערך 10 ס”מ על 15 ס”מ. הוסיפו מעט קמח במידת הצורך, כדי להגיע לבצק אחיד.
מברישים שמן קוקוס מומס על כל הבצק באופן אחיד. מפזרים מעל סוכר קוקוס, ואז מעל מפזרים קינמון.
מגלגלים לרולדה, משתמשים בנייר האפייה כדי לגלגל את הבצק ליומן רולדה ארוכה.

בעזרת סכין פורסים את הרולדה לחצי ואז שוב לחצי כך שיהיו לכם 4 חלקים, ואז פורסים שוב את אלה לשניים, כך שנוצרים 8 גלילים בגודל שווה. מסדרים את הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפייהי ומניחים במקום חמים להתפחה למשך 45 דקות.
ברגע שהגלילים תפחו אופים בחום של 180 מעלות עד שהם מזהיבים, בערך 25 דקות.
מוציאים ומניחים להם להתקרר.

בזמן שהגליליות מתקררות מכינים את הציפוי:
משלבים יחד את הקשיו הסחוטים, סירופ המייפל, 4 כפות מים ווניל בבלנדר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים עוד מים, לפי הצורך, כדי להקל על המיזוג.
אם משתמשים בחמאת שקדים טבעית, יש רק להוסיף מייפל ווניל ולערבב.

לציפוי אבקת סוכר: מערבבים את הסוכר, כף מים, וניל ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים עוד מים, לפי הצורך.
שופכים את ההציפוי מעל גלילי הקינמון וניהנים.

לספר מתוקים ובריאים המלא ללחוץ כאן

לספר המתכונים החדש: קל טעים ובריא- מטבח בריא בלי תירוצים – ללחוץ כאן 

כאן מצטרפים למועדון מטבח בריא בלי תירוצים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן